Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Moodle na Ubuntu - kako
STRANA 1 OD 1
ikiM Moodle na Ubuntu - kako 21.03.2010. 16:13 T25450

status: user
broj poruka: 15
Instalirao sam Ubunutu 9.10, pa njemu dodao LAMP.
Sve je to prošlo OK, ali nisam toliko poznavalac komadi `sudo` da bih znao kako da povežem Moodle instalaciju sa MySQL i PHP.

Ono što sam uspeo jeste da preko komande:
`sudo apt-get install moodle`
instaliram Moodle, ali verziju 1.8 (mislim), jer Ubuntu u svojoj bazi nema noviju verziju
Znači, isto kao da sam Moodle instalirao preko Synaptic-a...
Ono što hoću jeste da instaliram noviju verziju. Poslednja verzija je 1.9.7+ (http://download.moodle.org).

Kada sam bio na sajtu Moodla-a... i kliknuo na tgz ekstenziju, učitao sam je na računar i Ubuntu ga je automatski dearhivirao, ali ne poznajem toliko Linux da bih znao da dalje radim sa tim, tj. ne znam koje naredbe treba da pokrenem, oko njegovog povezivanja sa MySQL i kasnijeg pozivanja preko web browsera i njegove `instalacije`.

Ako neko zna kako, neka pomogne!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Windows forum 21.03.2010. 17:05 #198402

broj poruka: 6645
Ovo je uglavnom, windows forum iako tako ne piše. Nisam primetio nekog iskusnijeg linuxaša ovde, a iako ga i ja koristim i preporučujem Ubuntu, nisam neki savetodavac jer, i ja koristim tuđe savete.
Za to što te interesuje, a nije baš uobičajeno pitanje, moraš na Ubuntu forum sajtove, imaš ih na srpskom, ali moram da dodam da je on prepun nabeđenih likova koji u suštini ne znaju kako da pomognu, ne znaju kako se nešto kod njih desilo a čak i kad znaju, veoma im teško polazi za rukom da nešto suvislo objasne, što mu dođe na isto kao da ne znaju.
Srećom, ima i stranih foruma, gomilu, baš za ubuntu, ali i za Debian distroe kakav je i sam Ubuntu, pa ako ti engleski nije velik problem, naći ćeš najverovatnije, gotove odgovore, a u najgorem slučaju, moraćeš da postaviš pitanje i čekaš. Ovde, pa, voleo bi da me neko demantuje.... bilo bi lepo da ti neko pomogne ako se time bavi....

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

BlueSkyNIS Re: Windows forum 21.03.2010. 19:24 #198418

broj poruka: 860
Auu, otkud takvo iskustvo?

Windows-free with Fedora 12

== http://www.diy-audio-engineering.org ==

:: ... moram da dodam da je on prepun nabeđenih likova koji u suštini ne znaju kako da pomognu, ne znaju kako se nešto kod njih desilo a čak i kad znaju, veoma im teško polazi za rukom da nešto suvislo objasne, što mu dođe na isto kao da ne znaju
::
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Almighty84 Re 21.03.2010. 20:11 #198427

broj poruka: 294

Prvo u konzoli moras da radis kao ROOT (komanda sudo bash ), sledece, moras preko konzole da udjes u sam folder komandom cd dok komandom ls citas direktorijume pa se po istima i navodis, kada udjes u folder u kome ti se nalaze fajlovi kucas komandu make pa onda make install , sve ostalo bi sama konzola trebala da odradi...

BlueSkyNIS Re: 21.03.2010. 20:12 #198428

http://www.ubuntu-rs.org/forum/viewthread.php?tid=10324

gile23 ... 21.03.2010. 20:32 #198431

broj poruka: 9121
Evo sad pisem sa Ubuntu 9.10, ok je sistem, ali da instaliras flash na njega, nema sanse :). Windows rules u svakom pogledu :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BlueSkyNIS Na Windowsu se... 21.03.2010. 20:56 #198439

...i virus isto tako lako instalira.

raic Eeee 21.03.2010. 21:05 #198446

broj poruka: 9006
Zato je Linux i tako dosadan. Za windows treba imati jaja.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

Pisko Iskustvo 21.03.2010. 22:51 #198472

broj poruka: 6645
Lako je prodati savet kako da se `puste` restricted` drajveri, programi i kodeci... da bi se slušao mp3, gledali divx filmovi i slično... to svaka šuša zna.
Ali, avaj, ono što ubuntu/kubuntu odradi od prve, to radi super, ali kad se sa nečim uzjoguni, to je katastrofa.
Ja sam ponosni vlasnik Canon laser štampača LBP2900, svojevremeni best-buy, a to znači: prošle ili pretprošle godine, bem` li ga, još mu je fabrički toner unutra. E, to naterati da radi pod Ubuntu distroom. to je ludnica od saveta i uputstava. Ja sam dva puta... ej` DVA puta uspeo da instaliram taj štampač u Ubuntuu, i najduže je odštampao 2 stranice da bi potom, ponovo nestao. Stranice i stranice uputstva: te klikni ovo, premesti ono, samo kilo slepog miša što nisam prokuvao i prosuo po štampaču... i onda, cvrc, radi za vreme jednog logovanja a posle ništa. A šta tek za Epson skener da kažem, uputstva su još gora....

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs