Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
povezivanje notebook-pc
STRANA 1 OD 1
Livia povezivanje notebook-pc 13.03.2010. 08:10 T25253

status: user
broj poruka: 41

Iščitavam sve teme i priznajem pola mi nije jasno jer samo popriličan duduk za temu tako da ako neko može da mi odgovori na par pitanja da znam šta mi je činiti i kupiti
-kako povezati notebook (asus 1005ha win7 starter) i pc (XP ) a da je:
najjeftinije
mogu lako da prenosim fajlove sa jednog na drugi
dele adsl internet ako je moguće ako ne manje bitno, znači najbitnije mi je da fajlove prenosim lako
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doca80 Re: povezivanje notebook-pc 13.03.2010. 09:36 #196197

broj poruka: 3053
Najlakse je da instaliras isti operativni sistem na oba kompa,share-ujes particije i omda samo prevlacis podatke sa jednog kompa u drugi

ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA

::
:: Iščitavam sve teme i priznajem pola mi nije jasno jer samo popriličan duduk za temu tako da ako neko može da mi odgovori na par pitanja da znam šta mi je činiti i kupit
:: -kako povezati notebook (asus 1005ha win7 starter) i pc (XP ) a da je
:: najjeftinij
:: mogu lako da prenosim fajlove sa jednog na drug
:: dele adsl internet ako je moguće ako ne manje bitno, znači najbitnije mi je da fajlove prenosim lako
arsaD Evo, na primer: 13.03.2010. 09:42 #196199

broj poruka: 412
Ako hoces kablovima da ih povezes, kupis ovo (moze i neki drugi model, ja imam ovaj)

http://www.itsvet.com/proizvod/d-link-dir-100-10-100-4-ports-/comp_comp_router/219/192

iz modema kabli u ruter, iz rutera kablovi u racunare, i to bi bilo to. Imam isto umrezen laptop i desktop, samo imam kablovski internet. A za razmenu podataka izmedju racunara koristim winpopup lan messenger, imas ga na
http://www.winpopup-lan-messenger.com/.

A ako hoces bezzicno da umrezis, kupis nesto ovako
http://www.itsvet.com/proizvod/tp-link-tl-wr542g-10-100-4-ports,-1-wan-port/comp_comp_router/317/107
i umrezis bezzicno laptop.
drugi ce ti reci za neke druge modele i nacine razmene podataka, ovo gore navedeno radi kod mene i nemam nikakvih problema.

@doca80: Nisi joj/mu rekao kako da poveze racunare.

Za sve sto niste mogli recite da niste hteli.

MACHINE To nije najjeftinije 13.03.2010. 09:46 #196200

broj poruka: 5704
ako koristi USB konekciju za ADSL i ima slobodne LAN portove, kupis lepo cross-over kabl i direktno vezes oba...konekciju na onom na kom je USB ADSL saherujes a racunare umrezis automatski ili manuelno postavke namestis da su razlicite IP adrese, a obavezno isti WORKGROUP. Nebitno koji je OS u ptanju, nisam do sada naisao ni na jedan problem vezan za Win7 i XP u mrezama

arsaD Re: To nije najjeftinije 13.03.2010. 10:51 #196209

broj poruka: 412
Ja sam ranije imao tako povezane racunare. Ali u tom slucaju, jedan racunar (obicno je desktop), mora biti stalno ukljucen da bi ovaj drugi imao internet .Mozda mu nekad zatreba. A sto se tice razmene fajlova to jeste najjeftinije.
Za sve sto niste mogli recite da niste hteli.

:: ako koristi USB konekciju za ADSL i ima slobodne LAN portove, kupis lepo cross-over kabl i direktno vezes oba...konekciju na onom na kom je USB ADSL saherujes a racunare umrezis automatski ili manuelno postavke namestis da su razlicite IP adrese, a obavezno isti WORKGROUP. Nebitno koji je OS u ptanju, nisam do sada naisao ni na jedan problem vezan za Win7 i XP u mrezam
Dzoni665 Resenje: 13.03.2010. 14:32 #196234

broj poruka: 704

Ukoliko imas na samom modemu lan portove, samo dva kabla kupi, jedan u lap top, drugi u pc...
Ukoliko nemas lan portova na modemu, kupi switch, ne ruter... Adsl radi sa switchem, a razlika u ceni je 1000-1500 din izmedju rutera i switcha (u korist swticha)
Ja imam tako povezan adsl sa 3 pc-a, radi net, radi mreza, ne moram da drzim ni jedan komp upaljen da bi ostali imali net...
Ip adresse mogu da ostanu automatic, workgroup mora isti, sharujes neke foldere i to je cela nauka...

GA-945PL-S3, c2d e2140 1.6Ghz (OC 2.4Ghz) 3GB Kingston ddr2 800, WD500GB, Toshiba-Samsung DVD, Sapphire ATI 4850 1gb ddr3 256 bit

Livia Re: Resenje: 13.03.2010. 19:10 #196285

broj poruka: 41
Jel može neki link za switch po preporuci i uputstvo za šta-ubodi-gde :-)

Inače hvala svima što me niste oterali u peršun, divni ste, razmotriću šta mi je činiti.
XXX

:: Ukoliko imas na samom modemu lan portove, samo dva kabla kupi, jedan u lap top, drugi u pc..
:: Ukoliko nemas lan portova na modemu, kupi switch, ne ruter... Adsl radi sa switchem, a razlika u ceni je 1000-1500 din izmedju rutera i switcha (u korist swticha
:: Ja imam tako povezan adsl sa 3 pc-a, radi net, radi mreza, ne moram da drzim ni jedan komp upaljen da bi ostali imali net..
:: Ip adresse mogu da ostanu automatic, workgroup mora isti, sharujes neke foldere i to je cela nauka...
:: GA-945PL-S3, c2d e2140 1.6Ghz (OC 2.4Ghz) 3GB Kingston ddr2 800, WD500GB, Toshiba-Samsung DVD, Sapphire ATI 4850 1gb ddr3 256 bit
MaliAbner switch je keva sve ostalo su sitnice... 13.03.2010. 19:55 #196291

broj poruka: 7769
Najjeftinija varijanta
Kupis ukrsteni lan kabl pa povezes njeme oba racunara.
Jeftina Varijanta
Kupis swithc za 600-1000 dinara kablovi lan kablovi jos jedno 300 i kraj price.
Najkomfornija varijanta:
Kupis access point ili ruter sa bezicnom vezom desktop nakacis kablom od 50dinara a notebook preko bezicne veze i pomeras ga gde hoces bukvalno ides da kenjas i poneses ga sa sobom u klonju (ovo je za one koji vole da sede u smradu ½ sata, takve nikad nisam razumeo) ili kod komsije/komsinice sprat ili dva nize/vise.

Meni PSP hvata bezicnu mrezu sa ~100m`.

Ovo su bili predlozi a ti vidi sta ces izabrati, najdzabe-kompromis-komfor.

Tomato Republic Of Serbia !!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs