Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Jako cudna stvar oko vajerlesa
STRANA 1 OD 1
FAQ Jako cudna stvar oko vajerlesa 16.02.2010. 13:36 T24584

status: user
broj poruka: 532
Imam Tenda TWL541U USB stik i neki Telekom ADSL ruter koji ima i AP (Intra nesto). Na istom kompu je Windows 7 x64 i Windows XP servisni pak 3. Isto imaju Eset Smart Security i najnovije drajvere za bezicnu mrezu (usb drajv). Internet radi skroz kako treba na Windows 7 a nece pod windows XP (ali radi preko LAN kabla). Ne nalazi mi nijednu mrezu. U ruteru je podeseno kao Open i sve automatski. Imam i SSID.

Dali mi neko moze pomoci i odgonetnuti sta je problem sto pod XP nece da vidi mrezu a u device manager lepo stoji uredjaj i kako da ovo resim?

Hvala svima na trudu
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
IceCream re 16.02.2010. 13:51 #189490

broj poruka: 791
drajver ti pravi probleme najverovatnije
to se meni desavalo sa laptopovima ,wifi kartica redovno instalirana a vidi samo neke a ne sve signale u dometu i uvek je bilo resenje u promeni drajvera ..

mikac962 Re: 16.02.2010. 19:47 #189572

broj poruka: 555
Ja sam imao jedan cudan problem kada je u pitanju WiFi. Naime ruter je bio podesen da automatski odredjuje kanal na kome ce raditi, i kada sam pogledao na kom je, video sam da je zauzeo kanal br. 13. Cudno, ali je tako. Kartica na laptopu je mogla da vidi samo kanale od 1 do 12. Cima sam podesio karticu da i ona vidi od 1 do 13 kanala, proradilo je bez problema. Mozda i ti imas slican problem. Probaj da proveris na kom kanalu radi ruter, a na kom karica.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs