Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Povezivanje racunara u mrezi
STRANA 1 OD 1
sstef Povezivanje racunara u mrezi 02.02.2010. 16:00 T24216

status: user
broj poruka: 120
Imam sledeci problem.Preko bezicnog rutera TP-Link sam povezao PC i laptop u mrezu.Pc je povezan preko LAN porta dok laptop komunicira preko wirelesa.Kada pokusam da pristupim laptopu sa PC-a i direktorijuma koji su serovani nema problema i sve radi ok,mogu da kopiram.Kada pokusam obrnuto da pristupim sa laptopa PC-u nemogu.Poruka koja mi se javlja je sledeca:

... is not accesibile.You might not have permision to use this network resourse.Contact administrator of his server to find if you have access permision

Jel zna neko sta treba i gde da podesim da bi sve radilo ok.Kao operativni sistem koristim WIN 7 na oba kompa

Hvala unapred
Pozz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ZgY .....mislim 02.02.2010. 16:03 #185861

broj poruka: 195

da treba da oformish Home ili Work Group, sherujesh sve foldere koje hocesh i uzivash...bar je tako kod mene - ista fora lap i desk (kao kod tebe)...
Sub-Z Ne znam kako je na 7-ici 02.02.2010. 17:03 #185872

broj poruka: 1620
Imam sličan config, u XP-u moraš ili da isključiš firewall na obe mašine ili da staviš exception za file/printer sharing. Meni je to pravilo problem...
Fiat iustitia, et pereat mundus

limunche off 02.02.2010. 17:05 #185873

broj poruka: 426
i kod mene su povezani PC i laptop, PC povezan LAN kablom a laptop wireless, zanima me koliko bi trebala da bude brzina kad kopiram sa jednog na drugi?
Meni ide nesto oko 700KB/s, jel to normalno ili moze nekako brze?

@sstef i ja sam imao isti problem i iskren da ti budem ne znam kako sam ga resio, restart ovaj restart onaj, podesi ovo, podesi ono, pasvord na ovom pasvord na onom i proradi...:D
sstef Re 02.02.2010. 17:33 #185878

broj poruka: 120
Resio sam problem. Trebalo je da podesim pristupnu sifru home group na PC, tj. da uskladim pristupnu sifru i da je unesem u PC da bi on dozvolio laptopu da prodje. U okviru
homugroup/choose homegroup and sharing options pa tu da kliknem join i onda on trazi da se ukuca sifra i to je sve resilo.

Hvala vam u svakom slucaju
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs