Imam neki WLAN ruter i USB stik. Sve je neki noname. Namestio sam da radi mreza kao open i internet sljaka. U meniju rutera imam da odaberem u security neke zastite kao wpa, wpa2 sa ssid je podesen i mreza se po njemu vidi pre enkripcije. Kad iskopiram kljuc iz menija rutera koji je tamo postavljen, potvrdim na ruteru da sacuva to i ukljucim zastitu na Windows 7 u dijalogu za bezicnu mrezu i taj kljuc prekopiram nece da mi radi mreza kao nema konekcije. A prekopirao sam kljuc i stiklirao sta treba automatski. Gde gresim ili mi recite kako idu koraci da namestim da mi se interni bezicni net u stanu ne rasipa odnosno da drugi ne mogu da pristupe a da nije nesto komplikovano? Hvala jos jedared
Proveri da li si podesio isti tip enkripcije na ruteru i na mreznoj kartici. Ako je WPA2 na ruteru, mora da bude i na mreznoj. Da bi onemogucio druge da vide tvoju wireless mrezu, vidi da li u podesavanju wireless-a na ruteru postoji Wireless SSID Broadcast i iskljuci ga. Time ces onemoguciti sve da vide tvoj SSID osim onih kojima ti sam kazes koji je, pa da ga potraze.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.