Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Bridge-ovanje konekcije
STRANA 1 OD 1
2m4Y Bridge-ovanje konekcije 24.01.2010. 18:05 T23983

status: user
broj poruka: 2352
...igrom slucaja, imam dva telefonska broja, i na oba imam ADSL (Telekomov), ...pokusao sam da oba modema spojim na komp, tj preko dve LAN kartice, i da bridgujem konekcije... e sad, problem je sto mi bridge konekcija uvek ugasi jednu od LAN konekcija, pa samim tim ne mogu da koristim obe... tako da moja namera gubi smisao... Da li postoji nesto sto sam prevideo mozda, jer sam hteo paralelno da koristim konekcije...

Ili to jednostavno ne moze...

Hvala unapred, pozz...

...I sense you young padawan...

AMD Phenom II 955 BE
DFI LP DK 790FXB-M2RS
AMD 4870 512MB ToP
2x 2GB DDRII 1066MHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750TX
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
darkoc78 re: 24.01.2010. 18:27 #183479

broj poruka: 467
Tesko ces to da izvedes, pretpostavljam da hoces da spojis obe konekcije da ti rade kao jedna brza. Ja to nisam uspeo da izvedem ni preko Mikrotika. Jedino kako mozes da koristis je da ti rade obe konekcije u isto vreme a da se saobracaj po potrebi deli izmedju jedne i druge tj. da kada preko jedne skidas maksimalno koliko ta jedna moze da izgura `visak` saobracaja ide preko druge.
Pogledaj ovde nesto o tome: http://en.wikipedia.org/wiki/Load_balancing_(computing)
markozutic re 24.01.2010. 19:09 #183492

broj poruka: 1463

ja mislim da sam video negde rutere koji imaju 2 ulaza za internet i onda spajaju te 2 konekcije i dele ih na ostalim racunarima ili samo na jedna racunar, malo su skuplji

ICEsd re 24.01.2010. 19:40 #183504

broj poruka: 2157

Tako to i treba.Kada spojis 2 konekcije u 1 dobijes samo 1 konekciju koja bi teretski trebala brze da radi.

http://www.windowsnetworking.com/articles_tutorials/wxpbrdge.html
darkoc78 re: 24.01.2010. 20:03 #183509

broj poruka: 467
Ma nema sanse bez dodanog hardvera, problem su dva gateway-a. Probano pre mesec dana sa adsl-om i bezicnim. Da se ponasa kao jedna ne moze, moze samo da se kombinuje ali i to radi sa gomilom problema. Doduse utorrent izgleda da ne haje mnogo pa cesto zna da ide i preko obe, valjda zatto sto pravi puno konekcija.

Ako hoces to da probas onda imas ovde uputstvo sta da uradis: http://www.geekswhoknow.com/articles/load-balance-two-internet-connections.htm

Ja sam probao po uputstvu sa nekog drugog sajta, ali je slicno ovom, ne mogu sad na brzinu da nadjem bas to isto sto sam ja probao.
2m4Y re: 24.01.2010. 20:53 #183523

broj poruka: 2352
...e hvala na ovome, bas mi je pomoglo, ...predpostavio sam da ne moze da tera obe konekcije kao jednu, ali sam takodje predpostavio da mora da postoji nesto kako bi mogao da koristi obe, a ne samo onu koja mu je primarna, ovako cu moci da skidam sa rapida nesto i torrenta, i da picim igrice a da ne laguje...

Jos jednom hvala...

...I sense you young padawan...

AMD Phenom II 955 BE
DFI LP DK 790FXB-M2RS
AMD 4870 512MB ToP
2x 2GB DDRII 1066MHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750TX

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs