Imam sbb kablovski internet, i imam tp link wireless ruter wr340g. Lan iz modema sam spojio u wan rutera, a lan iz kompa u neki port na ruteru. Na desktop racunaru imam net, ali ne mogu nikako da ostvarim konekciju na wireless da se nakacim na net preko laptopa... :( Sta da radim? Kada hocu da ga konfigurisem, ono odem na 192.168.1.1. trazi mi Username i Password a ja ne znam sta da ukucam tu ?!? Sve je pogresno, ma sta god da ukucam, probao sam i admin admin, nece... POMOC
Default username i password su: admin admin (sve mala slova) Ako ne funkcioniše možda je neko promenio default vrednosti pa ti ostaje da odradiš hard reset i da sve postavke vratiš na default a, zatim da sve ponovo podesiš.
:: Imam sbb kablovski internet, i imam tp link wireless ruter wr340g. Lan iz modema sam spojio u wan rutera, a lan iz kompa u neki port na ruteru. Na desktop racunaru imam net, ali ne mogu nikako da ostvarim konekciju na wireless da se nakacim na net preko laptopa... :( Sta da radim? Kada hocu da ga konfigurisem, ono odem na 192.168.1.1. trazi mi Username i Password a ja ne znam sta da ukucam tu ?!? Sve je pogresno, ma sta god da ukucam, probao sam i admin admin, nece... POMOC
Uspeo sam da osposobim net, da se nakacim preko laptopa ali NEMA SIFRE! Gde da namestim sifru kada se konektujem preko laptopa, ovako mi sam ulazi sto znaci da moze da mi se nakaci ko hoce!!! I gde da namestim ime mreze, a ne da mi stoji TP LINK BLABLA ?
Jel moguce preko ovog rutera da spojim laptop i kompjuter (wireless), kao sto je moguce preko lan kabla, hteo bih da share-ujem neke stvari sa desktop racunara i da ih koristim preko laptopa a da ih prethodno ne prebacujem na laptop... Ako je moguce, kako ovo podesiti?? Unapred hvala
Ako si ikada podesavao mrezu za dva ili vise racunara preko zice sve ti je isto i ovde. Podesi isti workgroup, odredi foldere ili diskove koje zelis da se vide u mrezi, i eto ga.
Ja sam do sada umrezaovao laptop i desktop racunar preko lan kabla, ono propertis na TCP/IP i tamo namestim Ip adress, subnet mask i default gateway.... ono sa namestanjem adresa... Nisam preko workgroup nikada...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.