Uzeo sam prekjuče Tp-Link 340g, povezao ga s SBB-ovim modemom i sve je proradilo za 5 min(standardno modem u WAN, komp u LAN i WiFi na Laptop) .Juče ujutro je internet počeo da se tripuje(u nedostatku prikladnijeg izrada jer pi*dim ), prvo na laptopu, zatim na kompu, da ga na kraju ne bi ni bilo. Ne znam ni sam šta sam sve čačkao(uz reset rutera/modema), ali sve je proradilo normalno i radilo ceo dan. Pogađate, jutros opet-patka. Samo sam isklj/uklj ruter e evo radi. Jel ima neko ideju, očigledno sam negde pogrešio usput...Pri setup-u sam stavio Dynamic IP, mozda je trebalo Static pa sve ručno?...Hvala unapred Fiat iustitia, et pereat mundus
ja imam taj WR340G godinu dana u kombinaciji i nije se ni jednom `zaglupeo` , radi isto kao prvog dana kad sam ga podesio, sem sto sam uradio port forwarding zbog torrenta par puta.... Sad sam i zaboravio sta sam podesavao, meni WAN Connection Type stoji kao Dynamic IP...
na tri mesta imam tp link 340G i nemam nikakvih problema sa netom. Zapravo imam na jednom manji problem, ali i to će se ubrzo rešiti. Nema nikakve veze sa gubitkom mreže.
Elem kod drugara recimo imam problem sa belkin 54g w ruterom. Jednostavno se mreža ne vidi, a uključen je ssid broadcast, tako da nije do toga. Mora da se llupi reset modema i rutera i onda proradi sve!!!??? support normality
Jbg....očekivao sam da radi, za to je i napravljen...ne očekujem nuklearnu fuziju. Odradio sam web based setup, sve izgleda i radi normalno( i komp i lap). Pa videćemo za dalje... Fiat iustitia, et pereat mundus
:: kolko para tolko muzike...shta si ochekivao za 2500din. : :: ::
Status Firmware Version: 4.3.3 Build 090812 Rel.61475n Hardware Version: WR340G v5 08118989 LAN MAC Address: 00-25-86-E2-81-40 IP Address: 192.168.1.1 Subnet Mask: 255.255.255.0 Wireless Wireless Radio: Enable SSID: TP-LINK_SRB Channel: 6 Mode: 54Mbps (802.11g) MAC Address: 00-25-86-E2-81-40 IP Address: 192.168.1.1 WAN MAC Address: 00-25-86-E2-81-41 IP Address: 188.2.72.22 Dynamic IP Subnet Mask: 255.255.252.0 Default Gateway: 188.2.72.1 DNS Server: 89.216.1.30 , 89.216.1.2 Traffic Statistics Received Sent Bytes: 11593941 630182 Packets: 8798 6112 System Up Time: 0 day(s) 00:07:36
Pa ako neko vidi neku nelogičnost... Fiat iustitia, et pereat mundus
Jok...samo sam odradio setup kak sam sve povezao i to je to... Fiat iustitia, et pereat mundus
:: Firmware Version: :: 4.2.1 Build 090106 Rel.56881 :: Hardware Version: :: WR340G v5 084125B :: :: ovo je razlika u odnosu na mo :: da li si sam flesovao firmware ::
bilo bi dobro da ukljucis: Enable Wireless Security, Security Type: wpa-psk/wpa2-psk Security Option:wpa2-psk Encryption:aes PSK Passphrase: ( ovaj password zapamti-trebace ti prilikom konekcije sa lap topom)
Već mi je namešteno...instaliraću još koji SAM site, za svaki slučaj :-))) Fiat iustitia, et pereat mundus
:: bilo bi dobro da ukljucis :: Enable Wireless Security :: Security Type: wpa-psk/wpa2-ps :: Security Option:wpa2-ps :: Encryption:ae :: PSK Passphrase: ( ovaj password zapamti-trebace ti prilikom konekcije sa lap topom :: :: :: ::
kad me zeza net uvek prvo proverim da li je sve u redu ovde:http://192.168.100.1/ adresa modema sbb ako je tu sve ok, podignem program speed meter pro(instaliran na oba racunara) na njemu vidis gde je prekid veze,koliko racunara je nakaceno na tvoj ruter,brzine i td mislim da je problem u preuzimanju ip adresa,posto ti stoji verovatno na ip address automatically,prilikom ukljucivanja racunara juce si prvo ukljucio pc(uzima adresu 192.168.1.100) a zatim lap top (uzima adresu 192.168.1.101). danas si prvo uklucio lap top(uzima adresu 192.168.1.100)koju je juce imao pc. i onda kod mene imam net ali nece da radi, ne otvara strane.ja to resim tako sto uradim Repair(desni klik na konekciju i odaberes Repair) i naravno proradi. ja sam uradi Forwarding portova za uTorrent na ruteru,a tu sam pc-u dodelio IP address 192.168.1.100 a lap topu 192.168.1.101 mozda je to
Verovatno si u pravu...samo sto nikako ne uspevam da podesim ip. Na web setupu stavim 1.100, ali nigde ne mogu da nadjem ip za wireless. Pokusao sam manuelno, u internet protocol(tcp/ip), ali mi javlja da u mrezi vec ima taj ip...Iskreno, forwarding nista ne kontam...Jel motes malo detaljnije pa mi objasnis za ip? Hvala! Fiat iustitia, et pereat mundus
:: kad me zeza net uvek prvo proverim da li je sve u redu ovde:http://192.168.100.1/ adresa modema sb :: ako je tu sve ok, podignem program speed meter pro(instaliran na oba racunara) na njemu vidis gde je prekid veze,koliko racunara je nakaceno na tvoj ruter,brzine i td :: mislim da je problem u preuzimanju ip adresa,posto ti stoji verovatno na ip address automatically,prilikom ukljucivanja racunara juce si prvo ukljucio pc(uzima adresu 192.168.1.100) a zatim lap top (uzima adresu 192.168.1.101). danas si prvo uklucio lap top(uzima adresu 192.168.1.100)koju je juce imao pc. i onda kod mene imam net ali nece da radi, ne otvara strane.ja to resim tako sto uradim Repair(desni klik na konekciju i odaberes Repair) i naravno proradi :: ja sam uradi Forwarding portova za uTorrent na ruteru,a tu sam pc-u dodelio IP address 192.168.1.100 a lap topu 192.168.1.10 :: mozda je t :: :: :: :: ::
Kad stavim manual ip adresu na komp, nema interneta( mada nemam pojma sta ide pod Default Gateway, kao ni DNS). Automatic mu dodeljeje 1.100, gateway 1.101. O ovim mreznim sr*njima ubedljivo najmanje znam...ubi me... Fiat iustitia, et pereat mundus
stavi da li w-router 340g bude na adresi 100.100.1.1 i sve ce da ti proradi...sve ostalo resetuj na default i proradice...imao sam isti problem kao i ti i samo sam promeni IP w-routera i to je to.
vrati na ruteru LAN 192.168.1.1 (to je fabricko podesavanje),to ti je IP adresa RUTERA sa tom adresom ukucanom u Browser(opera ili mozilla) otvaras i ulazis u ruter ta LAN adresa rutera ti je Default Gateway u Connection statusu na pc-u i lapu
nema rucnog podesavanja IP Address u ruteru za Wireless!
na pc-u i lap topu ostavi Internet Protocol (TCP/IP) na: Obtain an IP address automatically
If the Router`s IP address is 192.168.1.1, your PC`s IP address must be within the range of 192.168.1.2 ~ 192.168.1.254, the Default gateway must be 192.168.1.1.
Malo radi, malo ne radi...par puta load error pa otvori stranu. Posle resetaradi normalno. Probacu ov osto mi je savetovao priest, ako nece ode kroz prozor Fiat iustitia, et pereat mundus
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.