Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Ruter i mejl!
STRANA 1 OD 1
stoler Ruter i mejl! 17.01.2010. 11:59 T23798

status: user
broj poruka: 324
Evo ovako da ne dužim previše sa pitanjem, imam wireless ruter koji je prikopčan na kablovski modem pa ga koristim na dva lap topa i jedan PC i što se tiče neta sve radi ok. E sad imam problem sa mejlom pošto mejl sa osnovne sbb adrese koji sam namontirao i na lap topu i na PC da mogu da porveravam i sa jednog i sa drugog neće da pošalje mejl, hoće da primi a neće da pošalje tj. smtp server ne radi. Kad povežem direktno modem i komp ili lap top tog problema nema, znači problem je u ruteru. Šta je u pitanju? Verujem da je nešto u podešavanjima rutera ali ne znam šta?
Takođe da li mi neko može reći koja opcija u tom podešavanju rutera zaključava mrežu, tj da prilikom konektovvanja na nju traži šifru? Znam da je opcija firewall ali ne mogu da se snađem baš najbolje...

Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Bez marke i modela ruterane možeš dobiti više informacija 17.01.2010. 13:38 #181271

broj poruka: 4228
U svakom slučaju, to bi trebalo da bude pod nekom stavkom Security, vezano za Wireless, a sve to u podešavanjima rutera...

Pozdrav!

Vlada

pajsgudgud Imam isti problem 17.01.2010. 14:42 #181289

broj poruka: 3741
Sve je radilo normalno preko rutera, i onda je jednog dana samo prestao da šalje mejlove. Vratio sam ruter na fabrička podešavanja i opet ništa. Isto je Sbb u pitanju. Mejlove primam najnormalnije, ali da šalje neće.
support normality

Equinoxe Re: 17.01.2010. 15:01 #181293

broj poruka: 12057

Što se maila tiče, najverovattnije je problem port 25 i 110, koje bi trebalo forwardovati u ruteru.

Dakle:
POP3 PORT: 25
SMTP PORT: 110

Iskopajsvoj ruter na ovo listi i počni da se igraš:
http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
misa kao sto Vam bax rece 17.01.2010. 15:35 #181305

status: admin
broj poruka: 876

Portovi za mail su 25 i 110. E sad to je opste poznato pa na ruteru a, ni kod provajdera ti portovi ne zaključavaju. Pre igranja sa portovima proverite da li su uneti (ručno) dns-ovi i da li su se isti možda promenili. Kod mene sve radi u savršenom redu ali sam uneo sve ručno. Od ip adrese do dns servera (potrebni za uspešan rad mail-ova). Inače, takođe sam na sbb.
misa Tu sam i za step by step 17.01.2010. 15:36 #181306

status: admin
broj poruka: 876

objašnjenje ako je potrebno.

pajsgudgud Isporbavam sutra pa javljam 18.01.2010. 00:10 #181515

broj poruka: 3741
Hvala proveriću, ali kažem meni je sve radilo ok i samo je stalo...
support normality

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs