Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Direktno umrezavanje kablom i deljenje kablovskog neta
STRANA 1 OD 1
Stefan87NS Direktno umrezavanje kablom i deljenje kablovskog neta 11.01.2010. 17:56 T23638

status: user
broj poruka: 17
OK, umrezio sam stari i novi komp i kao namestio ovo sto sada pitam preko wizarda, medjutim kad sam danas upalio glavni (moj) komp sada na onom drugom nema neta. Sad cam cackao i prckao po svemu i svacemo i posle sat ipo vremena vrtenja u krug nemam vise snage da trazim po drugim temama, forumima, netu...
Jel moze neko da mi da neki sajt sa detaljnim uputstvima ili ako ga ne mrzi da mi objasni. Zelim samo da napomenem da je na oba kompa win XP sp3 spojeni kompovi direktnom iz mrezne u mreznu, a kablovski (sbb) modem na USB pri cemu shering (trenutno) radi ali nema interneta na 2. kompu. Inace ovo je sve radilo pre generalne reinstalacije windowsa na oba kompa (tada sam naisao na neki strani sajt sa slikama i detaljnim objasnjenjima pa je radilo kako treba :) ) tako da mislim da su kartice i kabl 100% u redu.
help??
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic re 11.01.2010. 18:16 #179650

broj poruka: 9006
vidi prvo jel ti uključen servis Windows firewall/ICS, onda u network connections staviš da deliš tu tvoju internet konekciju preko usb-a, onda na glavnom kompu na kojem ti je net ideš u konekciju preko mrežne pa u properties imaš pod internet protocolTCP/IP staviš use following ip address pa kucaš 192.168.0.1, subnet 255.255.255.0 a na drugom kompu staviš automatic i to je to

reci ako treba detaljnije, korak po korak

misha0006 re raic 11.01.2010. 18:39 #179655

broj poruka: 40
..........reci ako treba detaljnije, korak po korak

Treba meni ...hvala
arsaD Re: 11.01.2010. 18:42 #179657

broj poruka: 412
A zasto se mucis? Skupi pare i kupi ruter. Dlink, TP link, nebitno. Imaces deljen internet, i svaki ce moci raditi nezavisno od drugog. Ja sam isto tako kablom povezivao racunare, Onda sam kupio ruter. SBB modem u ruter, iz njega kablovi do racunara i nikakvih problema nemam. Mnogo je lakse nego se zezati sa kojekakvim podesavanjima.
Za sve sto niste mogli recite da niste hteli.

raic za misha0006 11.01.2010. 20:00 #179664

broj poruka: 9006
Aj idemo redom
1. Spojiš sve kablove - kompove crossover kablom, a net možeš preko usb-a ili preko još jedne mrežne, šta god imaš.
2. Na glavnom kompu ideš u control panel/network connections i trebalo bi da su ti tamo obe konekcije. Možeš da preimenuješ ovu konekciju za net u SBB a ovu između dva kompa u Home ili nešto slično.
3. Zatim, ideš u konekciju SBB /Properties/Advanced i čekiraš `Allow other network usersblablabla...`, ono ispod ostavi isključeno.
4. Onda, isto na glavnom kompu ideš na konekciju Home pa /Properties/Internet protocol(TCP/IP)/Properties
5. Staviš `Use following IP address` i kucaš 192.168.0.1 i ispod 255.255.255.0
6. Na drugom kompu na jedinoj konekciji samo pogledaš da li pod TCP/IP podešavanjima stoji automatic
7. To je to, ako se već nije povezao, na drugom kompu mu idi Disable/Enable na konekciji ili ako si čačkao nešto, pokreni network wizard i stavi, connect through another computer on network. Ako na glavnom kompu ne možeš da uključiš sharing pogledaj da li mu je možda isključen firewall servis

ovo je za XP ali na visti i sedmici je jako slično, samo se nalaze iste stvari na drugim mestima

Stefan87NS Re 11.01.2010. 20:58 #179686

broj poruka: 17
@arsaD pa jeste, slazem se ja sa tim, ali zelim da namestim ovako cisto dok ne skupim pare za ruter. Ipak nije mi to 10e (posto kad vec stavljam, stavljam wireless onda...)

@raic pa da budem iskren trebalo bi malo detaljnije. najvise vezano za to gde pogledati da li je windows firewall za ICS ukljucen? ovo ostalo ok, manje-vise.
DA, bio me je ukljucen firewall, ali dodavao sam neke stvari u exceptions pa sam kontao da to nema veze... sad sam iskljucio i radi :S bzvz....
Hvala puno .)

Btw. jedno sto sam na kraju ostavio namesteno kod mene 192.168.0.1 i 255.255.255.0, a na drugom 192.168.0.2, 255.255.255.0 i gateway na moj komp 192.168.0.1. Eto mozda nekom zatreba...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs