Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
HG520s i TPLink TL-WR641G - za IPTV prenos signala
STRANA 1 OD 1
ikiM HG520s i TPLink TL-WR641G - za IPTV prenos signala 05.01.2010. 01:38 T23453

status: user
broj poruka: 15

Pozdrav!
Laik sam totalni za umrezavanje, ne mogu ni da prepoznam da li je neko vec o ovome pisao. Interesuje me sledece:

Imam instaliran ADSL telekomov, pored telekomovog modema HG520s imam i wireless TPLink TL-WR641G router.
Da li HG520s bezicno moze da salje signal IPTV-a ka TPLink routeru, odakle bih zatim mreznim kablom slao signal ka STB (koji salje sliku na TV)?
Hteo bih da izbegnem rastezanje kablova po stanu, jer mi je telefonski izlaz u jednom delu stana, a TV na kojem hocu da gledam IPTV, skroz u drugom delu stana!

Ako je taj moj TPLink router neodgovarajuci, sta mi drugo treba za bezicni prenos IPTV signala po stanu?

Pitao sam i saznao da je prenos za IPTV od 6-8 MBit/s, pa me interesuje i da li moze da se istera ta brzina wirelessom sa ruterima koje imam?

Ako je moguca ova kombinacija, moze li neko da mi pojasni podesavanja?

Unapred Hvala!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict ne 05.01.2010. 04:34 #177504

broj poruka: 4515

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
8====D ~ ~ ~

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Telekom 05.01.2010. 11:27 #177543

broj poruka: 4228
ti daje internet na portovima 1 i 4, a IPTV na portu 3, pod uslovom da su sve lepo podesili.
U poslednje vreme daje i WEP šifru za wireless, setili su se.
I ako ti sve to tako radi budi srećan što radi i toliko!

Pozdrav!

Vlada
IceCream re 05.01.2010. 12:12 #177553

broj poruka: 791
markopvict dali ima sanse
u varijanti kada bi jedan Wi-Fi uredjaj slao signal iz 3-ke a drugi primao i servirao IPTv uredjaju preko lana

markopvict Shvatio sam poentu, ali mislim da treba da se manes corava posla :-) 05.01.2010. 12:24 #177556

broj poruka: 4515
Ne sme da ima gubitaka paketa... UDP saobracaj.
Mora da se Televizija(port na ruteru+pvc) stavi u poseban VLAN.
Konekcija ka toj platformi je smesnetena u samom STB-u, pa zahteva uredjaj-e ispred sebe u bridz modu...
Cak i da ispunis sve ove uslove pitanje je dal ce to da radi kako treba...

Nit imam IPTV, nit radim u Telekomu, nit sam probao gore navedeno...
Da bi inace IPTV radio normalno mora da bude dobra linija, tj dobri parametri na ATM mrezi, zato se uvek prvo proverava linija.

Najbolje bi bilo da se pozove korisnicki servis i da mu devojke daju odgovor .-)

@Ice
Teoretski da, ali bi onda samo preko tog
wi fi-a isao samo saobracaj vezan za tv, ne bi bilo interneta. I u toj konfiguraciji trebalo bi mu jos 2 wireless rutera.

Da imam to kuci kazem, poigrao bih se ovako:

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Izmapiro bih Wi-Fi na HG520s i PVC gde je briz, i onda bi neki ap nakacio na wireless od HG520s, i onda bih zabo STB u taj AP(lan).
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
8====D ~ ~ ~

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs