Naime kupujem wireless router e sada, posto nemam neko veliko iskustvo sa njima pre interesuje me od ljudih koji imaju, u opticaju su sledeca 3 modela:
ovaj treci je malko skuplji, ali ortak ga ima kuci i stvarno radi savrseno, koliko znam ima malo vise opcija, ali ja verujem da polovinu necu ni koristiti, meni treba neka kucna varijanta, da mu roknem pass i da blejim. E sad ono sto mi je interesantno D-link ide do 300 Mbps (sto mozda ne znaci jer mi nemamo brz net kod nas u srbiji, ali posto se povezuju 4 kompa (2 lap i 2 desk) + BD player, onda bi mi znacilo, plus BD plejer koristi BD Live funkciju, Youtube i sl. tako da kontam da ce on dosta da `sisa` jos plus sam video da su N ruteri znacajno bolji od G... Ono sto me je iznenadilo kod ortakovog Linksys-a jeste kada kopiram sa kompa na komp, kopiranje je oko 200 KB/s sto me je razocaralo... I to nije da se slucajno desilo jedan put, svaki put kad odem kod njega, ako hocu da pustim da kopira film od 700MB treba da se porodim dok ga prebaci...
Mozda sam otisao malo vise u detalje, ali eto treba mi net za celu gajbu (koja je na sprat) 130 m2 + zeleo bih da imam brzinu normalnog kopiranja izmedju kompova i naravno da mi podrzi sve ove uredjaje... Tkodje planiram da dodam jos neke, kao sto su stampa, soradge device koji ce da koristi svaki komp... Ili ako mislite da ima neki bolji ruter od ovoga, recite model, mada preferiram izmedju ova 3 posto ljudi koji ostavljaju ovd postove gledaju na nase trziste, pa samim tim i modele sa naseg trzista, a ja kupujem u americi...
ne ocekuj da se neces poroditi...imam tp link dir 301, 54 mb, net je ok, ali problem u internom LAN-u....katastrofa na bezicni sam se resio zarad izbacivanja UTP kablova po kuci, ali avaj zica je zica, svaki komfor ima svoju cenu
mene to najvise nervira, imam sto kablova u kuci, jos me nervira kad igram dotu (veliki fan :D), keva kad mi prodje pored sobe, obavezno nogom zakaci kabl i isupa sve sto se moze isupati... :)))
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.