Ovako... Komsija ima Telekom ADSL i HG520s rutet sa wifi-em. Ima dvospratnu kucu na gonjem spratu mu je Ruter i jedan komp, drugi kom mu je 3-4m udaljen i jedan pregradni zid. Drugi naravno ima WIFI karticu bolje nego kabl da vuce i busi zidove. Nas treci komsija koji koristi tj dele net zajedno je na 10m vazdusnom linijom od rutera. I komsija ima wifi karticu, i vecu antenicu neku od 5-6db. Ja sam im sve to povezao napravio mrezu svi imali net (sva 3 racunara 2wifi 1 lan) i to je extra radilo, videli se u mrezi igrali igre... do pre 3-4 nedelje kada je covek kod koga je adsl ruter resio da update frimware rutera jer je dobio od telekoma neko obavestenje uz racun... i on kaze bukvalno od kada je to uradio komsiija koji je na 10m nema net u opste, a ovaj komp od 3-4m koji je na istom spratu ima velike prekide ima net... pa nema, pa ima i tako i signal jako slab! Da bude jos gore ranije je sam bez problema kod njega u kuci na donjem spratu sa 5800 ima wifi konekciju i radila odlicno sad nista samo je nadje i pukne nemoze ni 1 stranicu da ucita.... Pitanje da li je moguce da je to frimwera. Stari je bio v3.7.9.98-1.0.7.0 sad nisam isao kod njega da vidim dal moze da se vrati na stari!? Ali on kaze da nema sacuvan. Ili je ovo do neceg drugog... mada ja imam isti ruter samo sam u zgradi preko puta i meni sa mog 2 sprata baca do komsije na 4 bez problema i to kroz 2 betonske ploce od po 50cm (one sto dele spratove :D) i po celom stanu bez problema, a ovamo ima 1 zid od bloka i pravi probleme Ima li ko bilo kakvu ideju ?!
Taj upgrade je stavio zabranu svima sa antenice, tj WI FI LAN-a
20.12.2009. 14:13
status: user broj poruka: 158
Pa zato moras da odes na sajt tvog modema i da dozvolis pristup useraname-om ili MAC adresam njihovih WI FI kartica. Procitaj uputstvo kako se steluje ruter na adresi 192.168.1.1 username: telekom, password: telekom. Javi sta si uradio.
niste me najbolje razumeli. Ukljucen je wifi sve namesteno kao i pre ali signal koji antenica emituje je bar 3x slabiji wifi je samo na 3-4m od rutera. Rekao sam da ga ovaj komp hvata ide na net ali puca dosta! Moracu da odem da vidim sva setovanja ... Mada neverujem da tamo ima da se podesi jacina wifi-a
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.