Moja drugarica u pancevu se prikljucika na kablovski internet , e sad problem: Konekcija se deli na tri racunara , ovi iz kablovske su joj montirali kazu modem i mora da dokupi ruter???Znaci taj modem ima jedan mrezni izlaz.Sta treba kupiti ,i koliko kosta?? Dali moze ADSL cetvoropirtni ruter da se iskoristi za to!Hvala na odgovoru.
... je da dokupi par mreznih PCI kartica. u tom slucaju ce jedan komp (u kom su kartice) morati da bude ukljucen da bi ostala dva imala pristup netu. to moze da bude komp koji se najmanje koristi, najslabiji komp ili komp koji ce da sluzi kao download masina. prakticno i jeftino resenje (manje vise slicno i ja koristim) ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Ruter je jedino rešenje koje je dovoljno konforno. Za okruglo 2000 din imaš TP-LINK TL-R460 ruter ujedno 4-port switch koji NEMA wireless (što je meni, recimo, bio prioritet br. 2, nakon zahteva da radi uopšte). Omogućuje deljenje jedne linije između 4 računara kao i rad u lokalnoj mreži ta četiri računara. Ako treba i wireless, a takvih je najviše i najčešće, od 2400 din kreće prva cena... ako se varam neka drugi dodaju. To `rešenje` sa internet gateway-om preko jednog računara (u mreži od tri) je loše iz mnogo razloga (mora da bude upaljen, mora da bude ispravan, mora da troši struju i radi u prazno..., mora da se podešava na nivou većem od prosečno naprednog korisnika - pa kad nešto pukne, eto frke i smaranja, teško je ograničiti protok, portove i sve ostalo što se klasičnim ruterom relativno lako odradi, nema firewall-a...) i može da predstavlja samo privremeno rešenje za mrežu 3 piroćanca... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.