Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Da li moze i kako?
STRANA 1 OD 1
RASTA Da li moze i kako? 12.09.2006. 19:57 T2251

status: user
broj poruka: 8
Imam kablovski net i tri racunara zanima me kako da ih umrezim , da koristim internet i da pritom racunar preko koga ide konekcija ne mora da bude ukljucen da bi i drugim racunarima mogao direktno da pristupim netu?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
20Alvaro Router 13.09.2006. 01:29 #8201

broj poruka: 288
Resenje za ovo je obican ruter ili neka stara P2 ili slabija P3 masina sa Linuxom koja bi izigravala ruter. Naravno, kablovski modem se poveze na masinu preko mrezne karte. Cena najjeftinijeg je oko 25E. Ima u Netiksu da se uzme.
djboki gde ima ? 13.09.2006. 09:43 #8211

broj poruka: 96
Gde ima da se pazari taj US Robotic ruter?

Unapred hvala!

ludi ... 13.09.2006. 11:42 #8213

broj poruka: 568
prelistaj cenovnike pa ces videti gde ima da se pazari ruter, da neces mozda da ti ga neko od nas kupi i donese na kucu???

Licence to kill

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
20Alvaro Re:Re:Router 13.09.2006. 11:46 #8215

ako jedan od rachunara (sa ili bez linuxa) daje izlaz na net (po tom predlogu) onda to znachi 4-ti rachunar u kutji koji je stalno upaljen, jer chim je ugasen opet niko ne moze na net.... ruter zamenjuje kompjuter... ima svoj IP na mrezi (obichno je on ujedno i DHCP server) i preko njega ostali rachunari mogu na net jer je ruter stalno nakachen na net i on je gateway ... kapija za izlazak napolje.. isto je i sa ADSL mrezom (samo treba xDSL ruter) ... samo je neophodan USLOV za kablovski net je da ruter mozesh da nakachish na kablovski internet i time nema potrebe za 4-tim rachunarom...

Odlicno sam te razumeo, ali izgleda da ti mene nisi. Sve ovo sto si rekao je apsolutno tacno. Pomenuo sam P2 masinu u slucaju da takvu istu vec poseduje, da ne bi bacao pare na router kada vec moze da je iskoristi. A sto se tice rutera, ruter jedino mozes da zakacis na kablovski modem, tako da sve ove masine iza modema su pod jednom IP adresom, tako da i nema tolike potrebe za DHCP serverom (mogu im se dodeliti fixne IP adrese u LANu)
20Alvaro .. 13.09.2006. 11:57 #8217

[USR848004] Broadband Router + 4port Switch 34.35 WebHouse d.o.o.
011/361.89.17

A imas i ovaj za 30E u Netiksu

TP-Link TL-R402M Broadband Firewall ruter 1 UTP WAN + 4 UTP LAN 10/100 Mb/s - Cable/DSL Router for Small Office, Built-in 4-port Switch, Dial-on-demand, Firewall, Parental control, NAT, PPPoE, DDNS, UPnP, 802.1X, DHCP, DMZ host, VPN pass-through - već preko 1100 komada ovih rutera radi i na našim broadband internet vezama !!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs