Pomoc ako neko zna, imam kbc wireless internet na 5 GHz i kupio sam tp link router, isto bezicni ali koristio bi trenutno samo kablovsku konekciju, wireless bi iskljucio. E sad, svaki od racunara mi vidi normalno router, ali nema konekciju na net, to jest ne vide antenu ili kako da se vec izrazim, postoji konekcija od svakog racunara do routera, ali dalje prema netu ne ide. Zna li neko sta da uradim,e da jos da dodam, postavio sam na dinamicku ip adresu. Net normalno radi direktno preko jednog racunara, ali ako ide preko rutera nema konekcije
Imas NanoStation 5, koji je ujedno i ruter i antena. Da bi imao net preko kabla trebao si samo da kupis switch. Desilo se sledece imas dupli NAT, 2 DHCP servera ....
Nano - Ukljucen NAT, Setovana PPPoE konekcija. Mozes da ga prebacis u bridge i sve ovo setujes na tp link ruteru.
-Postoji i `Seljacka` varijata, treba da kabal koji ide u Tp link stavis u jedan od 4 etherneta i bukavalno taj tp link koristis kao switch. Pre toga bi bilo pozeljno da na tp linku deaktiviras DHCP i konfigurises Wi-Fi.
meni je trebalo 6 meseci da nateram wirelles ruter da radi sa njihovm raspalim akses pointom i njihovim sranje internetom. kad su ovi njihovi došli to da mi instaliraju, 2 sata su se cimali i ništa nisu uradili. I na kraju posle tolko smaranja i podešavanja i cimanja, jednostavno je sve proradilo samo od sebe. Prvo proveri IP adrese uređaja. Na akses pointu stavi da mu adresa bude 192.168.0.1 (trebalo bi da je ta po defultu), na ruteru stavi da mu adresa bude 192.168.1.1. Na ruteru zatim u opcijama za konekciju odaberi PPPoE i tu ubaci svoj juzer nejm i pasvord, dhcp možeš da ostaviš uključen, ali onda i na računarima moraš u konekciji da staviš da se IP adrese i DNS serveri automatski dodeljuju. Takođe, trebalo bi da imaš na ruteru opciju ``Keep Alive`` za konekciju. Čekiraj i to. To ti je odprilike to, ako neće da radi ne gubi živce...uglavnom proradi posle dovoljno restarnta :P
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.