Moram da priznam da me je prethodna tema iz ove grupe zaintrigirala, ali ja imam drugačiji `problem`. Imam desktop s bežičnom mrežnom kartom i notebook s istom. Da li je moguće povezati ih bežično i kako?
Umrežavanja Računala Optički i Bežično Bežično umrežavanje je u startu malo skuplje ali poslje daje veliku fleksibilnost.
Da počnemo - - - - - - - - - - - - Da bi dva računala spojila u bežičnu mrežu naravno oba moraju imati bežične kartice.
1. korak: - Ad hoc povezivanje Terba otići u Control Panel -> Network Connections -> desni klika na Wireless Network Connection -> Properties -> kartica Wireless Network -> Advanced tamo je potrebno postaviti da se računala povezuju ad hoc.
2.korak: - kreiranje profila Kako bi ste kreirali profil kliknite na gumb Add u prozoru Wireless Network i na oba računala unesite iste podatke.
3.korak: - postavljanje grupe i definiranje IP-a Ovaj korak je isti i za bežično i za žično umrežavanje. Joker* je to sve ljepo objasnio ali ja ču svejedno to još jednom na brzinu objasniti: Terba otići u Control Panel -> Network Connections -> desni klika na Wireless Network Connection -> Properties -> i tamo na kartici General unuter prozora `The connection uses the following items:` označite Internet Protocol (TCP/IP) i kliknete properties -> i tamo upišete željeni ip na obadva računala različiti ali ip mora biti forme 192.168.x.x Moje preporuka je da na jednom računalu postavke budu: (slika 3.) IP address: 192.168.1.1 Subnet maks: 255.255.255.0 Default gateway: 192.168.1.1 A na drugom: IP address: 192.168.1.2 Subnet maks: 255.255.255.0 Default gateway: 192.168.1.1
4.korak: - kraj I za kraj još samo je potrebno da otiđete Control Panel -> Network Connections -> desni klika na Wireless Network Connection -> View Avaible Wireless Network i tamo bi trebali viditi mrežu što ste kreirali i trebate je samo označiti i kliknuti Connect.
Imas ` create a ad hoc network ` na taj nachin mozhesh da povezhesh 2 racunara krajnje je jednostavno ne znam koji os imash ako imash win7 idi u network centar pa na manager wireless network i onda imash opciju add i ostalo cjesh sve sam da vidish...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.