Da li SBB kablovski modem koji na sebi ima RJ45 konektor moze da se poveze UTP kablom sa switchem pa da se od switcha dalje povezu kablovi na LAN karte ostalih kompjutera? Naravno ako podesim parametre konekcije tako da svi kompovi imaju internet? Da li tako mogu da dobijem internet svuda, kako preko USB ne bi morao uvek jedan da bude ukljucen koji sheruje konekciju? Da li moze switch ili bas mora ruter da se veze na SBB kablovski modem?
Nece to moci preko switcha tu mora router.Mora modem u router pa ako imas vise racunara nego router portova iz routera u switch,a ostalo ce odraditi router tj. razdeliti LAN ip adrese preko DHCP.
????? To sam znao ali kako mi to pomaze to ne garantuje da li moze switch ili mora ruter? Umem i ja da pogledam nazad :P Pitanje je opcija modema u firmveru . Da li je neko ovo probao?
Ne moze ni switch ni hub, vec mora ruter, nekada je moglo, na pocetku kada je SBB davao po nekoliko adresa, sad dobijes samo jednu i to ti je to, znaci ne moze bez rutera!!!
:: ????? To sam znao ali kako mi to pomaze to ne garantuje da li moze switch ili mora ruter? Umem i ja da pogledam nazad :P Pitanje je opcija modema u firmveru . Da li je neko ovo probao :: :: :: :: :: :: Google, 3 sekunde: dakle, može. Može switc :: :: :: :: http://www.adslfaqs.com.ar/wp-content/uploads/2009/03/scientificatlanta_dpc2100.gi :: :: :: ::
Mozes switchom, bar sam ja to radio x puta, i uvek je radilo, ne znam zbog cega bi radio preko rutera..Ruter se najcesce koristi za wireless konekciju .)
Moze switch, samo ako zakupis neki izrutirani opseg /29 ili /28. Posto ne koristim sbb ne znam da li tako nesto postoji kod njih... Ako postoji verovatno se placa...
:: Mozes switchom, bar sam ja to radio x puta, i uvek je radilo, ne znam zbog cega bi radio preko rutera..Ruter se najcesce koristi za wireless konekciju .)
kod mene u kuci radi preko switcha , a kod brata ne , probali smo sa istim switchem, jedan nece na oba (canyon) a ovaj drugi kod mene u potpunosti radi (da kazem flawlessly) a kod brata jedan racunar je povezan i radi sve najnormalnije, a drugi cemo da vidimo (verovatno nece zbog zaostalih podesavanja za ICS)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.