Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
`Fantomski` driveri za WLAN adapter???
STRANA 1 OD 1
Skyhawk `Fantomski` driveri za WLAN adapter??? 24.10.2009. 22:27 T21247

status: user
broj poruka: 53
Elem, situacija je sledeca.... radi se o HP 550 Notebook-u na kome je instaliran Windows XP SP3. Resim ja nedavno da umesto USB ADSL modema koji sam donedavno koristio za konektovanje na internet stavim jedan wireless ADSL ruter da bih bio mobilniji sa notebook-om u stanu. Kupim ja tako wireless ruter TP-Link TD-W8101G, nazovem EUnet, ciji sam inace korisnik i kada pokusamo da set-ujemo ruter bezicno ono nece, nema konekcije izmedju ruter-a i notebook-a. Nista, vezem ih ja mreznim kablom, odradimo mi taj set-up ali meni i dalje ne radi wireless. Probam ja da se nakacim sa drugim racunarom i sve radi kako treba. Zasto nece da radi na ovom novom HP-u? Pogledam ja u Device Manager-u, tamo sve u redu... Driver Provider - Broadcom, Driver Date - 21. 03. 2008, Driver Version - 4.170.77.3. update-ujem ga ja online Driver Provider - Broadcom, Driver Date - 23. 03. 2009, Driver Version - 5.10.91.4.. i on proradi!!! Uraaa!!! kao, sve u redu... restar-ujem ja masinu, kad` ono on ne `vidi` ni jednu mrezu??? petljam ja tako da vidim gde je sada `catch` i u jednom trenutku uradim `rool back` drivera na verziju 4.170.77.3... i on proradi??? to je onaj isti driver koji na pocetku nije hteo da `radi`... super, kao, resio sam problem. Restart-ujem opet masinu, ono opet ne radi!!! Instaliram driver 5.10.91.4.. on proradi... ja restartujem masinu, on nece da radi... ja uradim roll back na verziju driver-a 4.170.77.3, on proradi... i tako u krug... poenta... kada restart-ujem masinu racunar ne detektuje ni jednu wireless mrezu pa moram ili da instaliram verziju 5.10.91.4 ili da roll back-ujem na 4.170.77.3... ili obrnuto.
Gledao sam na net-u da nadjem resenje za ovaj moj problem sa driver-om za wireless adapter ali nisam do sada nasao nista sto bi licilo na ovu moju situaciju.

Ako neko ima ideju sta da mu radim, da li treba nesto da instaliram, re-instaliram, prekonfigurisem, promenim settings... bilo sta sto bi moglo da resi ovaj problem... hvala unapred, svaka sugestija je dobrodosla:)

Pozdrav svima,

Skyhawk
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mighty Jeste glupost 24.10.2009. 23:15 #151942

broj poruka: 1670
ali jako mnogo Hp laptopova je došlo u moju firmu na servis sa istim simptomima. Sve se vidi u device manager`u, sve je lepo instalirano, ali wi-fi kartica ne vidi ni jedan AP.

Ubili smo se tražeći rešenje, dok nismo provalili. rešenje je neverovatno glupo, ali radi.

U device manageru, desni klik na wi-fi karticu pa u Properties. Tu naći opciju LOCATION. Ako je vrednost Jugoslavija, promenije na nešto drugo, mi smo stavljali Bulgaria. Posle toga, sve bi trebalo normalno da radi i da vidi AP`ove u blizini.
Skyhawk Problem resen! 25.10.2009. 08:22 #152000

broj poruka: 53
@mighty

Ja uradio kako si rekao, u Advanced tab-u postavio Location US, restart-ovao notebook 3 puta za redom....... i sve radi savrseno!!!
Hvala ti puno za resenje problema... ja sam se zadnjih 7 dana za....vao sa ovim problemom i na pamet mi nije palo da bi to moglo da bude resenje problema. A mogao sam jos 2 meseca da se bakcem sa ovim i ne verujem da bih se setio da mu promenim Location.

Hvala jos jednom za pomoc... ustedeo si mi puno vremena... a i zivaca, iskreno.

Pozdrav i svako dobro!!!

Skyhawk

mighty Ma i ja sam tako danima lupao 25.10.2009. 10:22 #152012

broj poruka: 1670
glavom u sto. Bilo je nekoliko laptopova različitih serija, svi sa ovim istim simptomima i svi sa Broadcom wi-fi karticama. A na Google-u ni traga od rešenje - problem je specifičan samo za drajvere za XP ako ti je u Windows-u stavljeno da je lokacija Srbija ili Srbija i Crna Gora.

Broadcom drajver za lokaciju stavi Jugoslavija i posle toga više ne vidi ni jedan AP. Tako im je za sve verzije drajvera.

Pošto smo servis za HP, ne znam da li se ovako nešto dešava i sa Broadcom karticama na laptopovima drugih proizvođača.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs