Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
ne radi net zbor rutera??
STRANA 1 OD 1
Dyca ne radi net zbor rutera?? 06.10.2009. 20:01 T20726

status: user
broj poruka: 1574
Imam sbb net, i kada upalim bezicni ruter, komp uopste nece da uide na net.. Sta bi moglo da bude u pitanju?? Ruter je TP-Link tl-wr340g. Hvala unapred.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pedjapop Isto i ja! 06.10.2009. 20:03 #146117

broj poruka: 144
Imam isti ruter koji HOĆE da radi na SBB, ali kada ga okačim na veratov konekt boks (Wi Max) ni da čuje!

Veruj meni!

Dyca re 06.10.2009. 20:05 #146119

Ma mene cudi sto je hteo da radi kada sam imao xp.. znaci sve sam normalno mogao da koristim, ali evo sada sam instalirao Win 7 i nece da radi... mislim da je nesto do podesavanja, ali ne znam gde i sta da podesim... Takodje me zanima da li ima neki tutorial kako da povezem PC i laptop sa WIN 7 preko wireless-a??

markopvict obavezno ugasi i upali sbb-ov modem. Posto povezes 2 uredjaja 06.10.2009. 20:25 #146126

broj poruka: 4515

- -
- - Socijalna Mreza!!!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pedjapop Ja zvao Verat 06.10.2009. 20:28 #146128

broj poruka: 144
ono kao teh podršaka i tip mi ladno kaže kako konekt boks kao AP radi na 3.5 GHz a TP linkov Wruter na 2.4 GHz. Pa pazi čak i ja ovako glup za te stvari kapiram da to nema blage veze jer ih povezujem UTP kablom, a ne bezžično!

Veruj meni!

Seerauber re:ne radi net zbor rutera?? 06.10.2009. 20:52 #146150

broj poruka: 946

http://www.tp-link.com/support/download.asp?a=1&m=TL-WR340G
vladarko Kad radi, a kad ne radi? 06.10.2009. 21:04 #146158

broj poruka: 4228
Radio je sa XP-om, a sada sa Win7 a-a?
Kako ga povezuješ sa kompom: žičano - bežično?
Da li si probao kablovski modem direktno na računar, sada kada imaš Win7?
Koji ne radi: desktop, laptop, kako je to na XP bilo povezano?

Mnogo je mogućih odgovora, ali je situacija malo nejasna...

Barem meni...

Pozdrav!

Vlada

Dyca re 06.10.2009. 22:56 #146213

Ovako.. kada sam kupio ruter, na kompu sam imao XP... povezao sam reuter sa racunarom preko kablova, a ne bezicno.. i taa je radio i net na kompu i preko rutera kad ga povezem sa psp-om( posto tada nisam imao laptop). Posto mi je dosadilo da ruter koristim samo za psp, ja sam ga iskljucio i nisam ga do sada koristio. Sada, imam Win 7 i kupio sam laptop, ali ono sto ne funkcionise je to da kada upalim ruter u komp, nemam net na racunaru, sto me malo buni. Znaci ja nisam ni povezao laptop na ruter, a nema neta na racunaru. Nadam se da je jasnije. I nadam se da ce neko uspeti da odgonetne ovo :))

Equinoxe Re: re 06.10.2009. 23:10 #146219

broj poruka: 12057

Ajmo redom:

SBB modem -> u WAN port na ruteru -> LAN X -> komp ?

U ruteru upaljen DHCP server ? (i ako nije, to znači da ga planiraš u ulozi rutera ?)

Da li je aktiviran firewall i da li si proba bez njega ? Eventualno MAC filter ?

UPnP Status ?

:: Ovako.. kada sam kupio ruter, na kompu sam imao XP... povezao sam reuter sa racunarom preko kablova, a ne bezicno.. i taa je radio i net na kompu i preko rutera kad ga povezem sa psp-om( posto tada nisam imao laptop). Posto mi je dosadilo da ruter koristim samo za psp, ja sam ga iskljucio i nisam ga do sada koristio. Sada, imam Win 7 i kupio sam laptop, ali ono sto ne funkcionise je to da kada upalim ruter u komp, nemam net na racunaru, sto me malo buni. Znaci ja nisam ni povezao laptop na ruter, a nema neta na racunaru. Nadam se da je jasnije. I nadam se da ce neko uspeti da odgonetne ovo :)
::
vladarko Re: re 06.10.2009. 23:33 #146232

broj poruka: 4228
Da li imaš internet na desktop računaru kada priključiš direktno SBB modem na njega (LAN kablom) ?

Da li imaš internet na laptop računaru kada priključiš direktno SBB modem na njega (LAN kablom) ?

Imaš li ti internet uopšte?

Pozdrav!

Vlada

:: Ovako.. kada sam kupio ruter, na kompu sam imao XP... povezao sam reuter sa racunarom preko kablova, a ne bezicno.. i taa je radio i net na kompu i preko rutera kad ga povezem sa psp-om( posto tada nisam imao laptop). Posto mi je dosadilo da ruter koristim samo za psp, ja sam ga iskljucio i nisam ga do sada koristio. Sada, imam Win 7 i kupio sam laptop, ali ono sto ne funkcionise je to da kada upalim ruter u komp, nemam net na racunaru, sto me malo buni. Znaci ja nisam ni povezao laptop na ruter, a nema neta na racunaru. Nadam se da je jasnije. I nadam se da ce neko uspeti da odgonetne ovo :)
pajsgudgud Čoveče otkad tebe nije bilo 06.10.2009. 23:54 #146256

broj poruka: 3741
Des bre Dyco??? Koji si plejer kupio na kraju. Ako se sećaš teme znaćeš šta pitam:P

Elem imam isti ruter i win7 i povezuje se bez problema.

Ono što sam ja primetio je da ukoliko si pokušao sa win7 da se nakačiš na staru mrežu koja je radila pod win xp neće da može(iz razloga što si verovatno nešto zaboravio da podesiš kao na staroj mreži). Obriši sve mreže koje si napravio i probaj sa novom. Takođe čak i da ti je MAC filtriranje uključeno morao bi da se konektuje. Ostalo ti je da proveriš wep ili wpa ključ, kao i da na starom nisi forwardovao portove pa ti on šalje recimo na port 103, a ruter ti pri konektovanju dodelju 102 primera radi. Mada i to je malo verovatno, pošto se ta podešavanja nalaze na samom ruteru. Dakle vrati i ruter na factory settings pa probaj. I naravno ovo što su ti preporučili prvo reset modem SBB pa ondak reset w ruter pa će da proradi.

support normality

markopvict Ma problem je u WEP APARATU, cim nece da dize mrezu! 06.10.2009. 23:57 #146259

broj poruka: 4515
Smaraj pacove iz sbb-a da tu rese problem.

- -
- - Socijalna Mreza!!!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud Re: Ma problem je u WEP APARATU, cim nece da dize mrezu! 07.10.2009. 00:01 #146266

Da je do njih on bi mogao da se zakači na ruter al ne bi im debilno al proveri.ao signal, tako da mala je verovatnoća da je do njih.

Drugo, ukoliko je stoni računar u pitanju proveri da se nije izvukla wlan kartica dešava se, a ako je lap proveri da li je uključen wifi. Jes glupo al probaj.
support normality

:: Smaraj pacove iz sbb-a da tu rese problem
:: - -
:: - - Socijalna Mreza!!
Dyca re 07.10.2009. 07:01 #146350

Ovako, meni su ruter i modem povezani kako je bax rekao, znaci tu nema preblema.. ne znam da li je GHCP server upaljen, posto nisam nista dirao(tako da je sve po default-u). Firewall mi nije bio upaljen, tako da on nije pravio problem.
Ono sto je cudno je da imam internet kada je u kompu samo sbb modem, ali se taj net gasi kada utaknem ruter.. e sada, to sam resio tako sto sam izbrisao mrezu koja je koristila ruter i sada mi opet radi net i kada je ruter u kompu, ali se ruter ne vidi da je prikljucen...
Mislim da bi najbolje bilo, ako bi mi neko napisao kako da povezem i podesim sve za ovaj ruter, a na Win &.. Hvala unapred.

@pajsgudgud
Kupiso sam Archos 605 WiFi 30 GB.. i krenuo da pisem review..ali sam imao neke druge obaveze, pa ga nisam zavrsio... mislimda cu ga zavrsiti uskoro i okaciti ovde..pozzz :)

pajsgudgud Re: re 07.10.2009. 12:39 #146394

To je to. Gore sam ti naveo da ti najverovatnije ne radi mreža baš zbog starih podešavanja koja si imao na winxp. Problem je rešen. Sad možeš da lupiš MAC filtriranje i wpa2 sikjuriti ki i vozi.
support normality

:: Ovako, meni su ruter i modem povezani kako je bax rekao, znaci tu nema preblema.. ne znam da li je GHCP server upaljen, posto nisam nista dirao(tako da je sve po default-u). Firewall mi nije bio upaljen, tako da on nije pravio problem
:: Ono sto je cudno je da imam internet kada je u kompu samo sbb modem, ali se taj net gasi kada utaknem ruter.. e sada, to sam resio tako sto sam izbrisao mrezu koja je koristila ruter i sada mi opet radi net i kada je ruter u kompu, ali se ruter ne vidi da je prikljucen...
:: Mislim da bi najbolje bilo, ako bi mi neko napisao kako da povezem i podesim sve za ovaj ruter, a na Win &.. Hvala unapred
:: @pajsgudgu
:: Kupiso sam Archos 605 WiFi 30 GB.. i krenuo da pisem review..ali sam imao neke druge obaveze, pa ga nisam zavrsio... mislimda cu ga zavrsiti uskoro i okaciti ovde..pozzz :
Dyca re 07.10.2009. 13:33 #146398

To MAC filtriranje odradjujem na onoj web adresi za TP link, pa u podesavanjima?? Ako nije frka da mi kazes, posto nisam ranije nista ni podesavao, vec je sljakalo na def-u... Hvala u svakom slucaju..

pajsgudgud Re: re 07.10.2009. 14:30 #146406

Da tu na 192.168.1.1. Ukoliko ti traži password po difoltu je admin admin. ae pošto sam u gužvi trenutno, napisaću ti kasnije detaljno rešenje.
support normality

:: To MAC filtriranje odradjujem na onoj web adresi za TP link, pa u podesavanjima?? Ako nije frka da mi kazes, posto nisam ranije nista ni podesavao, vec je sljakalo na def-u... Hvala u svakom slucaju.
Dyca re 07.10.2009. 19:24 #146475

Ma nema frke.. kad god stignes :)) Ja cu da probam da sam podesim, pa ako bude islo, javljam...ako ne, cekam tovje objasnjenje.. ae pozz

skala106 imam isti 07.10.2009. 19:39 #146479

broj poruka: 148
Imam isti ruter, samo ja koristim internet preko KBC-a. Moraš da zoveš tehničku podršku SBB-a i da ti izdiktiraju parametre! I ja sam imao sličan problem, kada direktno idem u računar imam net, a preko rutera nije bilo! Samo je fora u podešavanju parametara.

Bane Bgd.

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs