Imam problem sa mrezom na Windows 7 Final, desava se da jednom po podizanju Windows-a mreza radi noramlno sledeci put neradi tj ima znak uzvika na mreznom adapteru u task baru i tako u krug. Posle disable-ovanja mreze i pokretanja diagnoze-a u vecini slucajeva nadje mrezu i nastavi da radi normalno. Neki put ni tako nece, vec moram da uninstall-iram mreznu kartu, pa resetujem sistem, a onda po podizanju sistem automatski pronadje driver-e i osposobi mrezu za rad.
Napominjem da sistem na Windows XP-u radi bez ikakvih problema i da ista verzija Windows 7-ice (instalacija sa istog DVD-a) radi na drugim racunarima bez problema!
Ploca je ASUS A8N-E, znaci nForce 4 chip set, internet Telekom ADSL sa njihovim modem-ruterom.
Pazi u isto vreme drugi racunar na drugom portu (od cetiri) radi normalno, pokusavao sam cak i sa promenom LAN portova na ruter-u, naravno samo prvi i cetvrti, 2 i 3 su rezervisani (nisam nista menjao, osim sto je otkljucan)!
:: ali nisi zakacen na internet... :: :: Tebe mozda zeza Hawajac? :: :: - - :: - - Socijalna Mreza!! :: :: ::
Re: ajde kad ti se pojavi zuti uzvicnik probaj da udjes na ruter.
03.10.2009. 17:32
status: user broj poruka: 6
Evo sad sam se prebacio sa XP na 7-icu i naravno mrezu nisam imao.
na komandu ping 192.168.1.1 dobijam sledece
Pinging 192.168.1.1 with 32 bytes of data: Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=2ms TTL=64 Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=1ms TTL=64 Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=1ms TTL=64 Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=1ms TTL=64
Ping statistics for 192.168.1.1: Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 1ms, Maximum = 2ms, Average = 1ms
sto bi trebalo da znaci da vidi ruter???
a details dobio address 192.168.1.100 subnet mask 255.255.255.0 gateway dhcp i dns serveri 192.168.1.1
netBios Yes
jedino sto na Local Area Connection Status
IPv4 Con.: No Internet access IPv6 Con.: No network access media state: Enabled
:: proveri status mrezne... pa javi :: Probaj ping do rutera.. :: :: - - :: - - Socijalna Mreza!! :: :: ::
ovo prethodno sto sam napisao je bilo u trenutku kada nisam mogao da pristupim mrezi, ni pcberzi, znaci parametri su utrenutku kada nisam imao mrezu. Tek posle sam disable-ovao Local Area Connection i zatim pustio diagnose (koji je opet resio problem), pa napisao sta se desavalo, tj. mogao sam da pingujem ruter i kada nisam imao net!
Ruter modem ni jednog trenutka nisam dirao ni resetovao ni iskljucivao, racun je redovno izmirivan (to sigurno nije problem). XP svo vreme radi bez problema i konekcije se nikada ne gubi!
Meni ovo lici na problem sa driver-om za mreznu nForce 4, ali ne mogu da tvrdim da je to, zato i pokusavam da se konsultujem sa vama...
:: Ne znam dal restartujes ruter ili sta... uglavnom kad nisi na internetu i pojavljuje ti se zuti uzvicnik... na WIn 7 :: :: :: To znaci da ti modem nije zakacn na internet... Jesi platio racun telekomu... :: Jesi probao sa XP-a da surfujes :: :: - - :: - - Socijalna Mreza!! :: :: ::
kako na 32bit-noj tako i na onoj 64bit-noj. Pola sata drlja-brlja, kao, ispituje ima li ili nema signala koji bi da `udje` u mrezu. Zatim mi daje `limited connectivity`... Medjutim, moram da priznam da, barem na mom kompu, Win7 64bit beta bulid 7057 za sada radi bez ikakvih (pa i bez tog) problema.
IPv4 Con.: No Internet access IPv6 Con.: No network access media state: Enabled
znaci mrezna radi ok sve radi ok al nemas net.
Mislim da treba da probas da cackas u Control Panel\Network and Internet\Network and Sharing Center nesto oko dozvola i podesavanja mozda se tu nesto razdesilo nisam imao problema takvih imam isto telekom ADSL win7 x64 build 7100.
Probao sam i firewall da cackam, menjao iz home network u public i nazad, ali isto se desava, pokusavao da fiksiram parametre, ali onda nece uopste da uspostavi mrezu, samo sa automatskim setovanjima radi ali tek posto iskljucim konekciju i startujem diagnose i prodje proces oporavka. Stvarno me izudjuje, ako neko ima jos neku ideju da pokusam ili cu morati da instaliram 7-icu ponovo. Cista instalacija je u pitanju tek 5-6 dana, ali se od pocetka ovako ponasa!
Skroz se slazem da je problem sa DHCP. Kod drugara se pojavio isti problem isto ploca sa nforce4 chipsetom i resili smo to sa statickom ip adresom. Imas na portforward.com da vidis kako se to radi. Preporucujem ti da stavis fiksne parametre po njihovom uputstvu.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.