Posto mi je pre par dana stigao laptop sad hocu nekako da umrezim pc (win xp sp3) i laptop (vista sp2)uglavnom mreza bi bila koristena za igranje igara i prebacivanje fajlova sa pc. Laptop ima internet mts 3g.
Ovde sam video:http://www.piksla.com/windows-tutorials/spajanje-dva-racunala-u-lan/ Kako lik objasnjava sta treba da se uradi meni bi takodje to odgovaralo ali taj kabel kako se kod nas zove i dal ima ogranicenja u duzini?
Lepo kupi LAN kabli (max 100metra) i ubodi u laptop i pc. Na PC-u udji u network connections pa desni klik na lan karticu pa prepertis. Ides na TCP/IP adress (tako nesto) pa kucaj:
IP address: 192.168.0.2 subnet mask: 255.255.255.0 Default gateway: nista
Prefered DNS server: 192.168.0.1 Alternative DNS: nista
Na laptop isto Lan kartica propertis pa ides na TCP/IPv4 pa kucaj:
IP address: 192.168.0.1 subnet mask: 255.255.255.0 Default gateway: nista
Prefered DNS server: 192.168.0.2 Alternative DNS: nista
Prvo kucaj na PC pa Laptop.... Posle toga samo SERUJ konekciju INTERNETA (idesh desni klik na konekciju pa propertis pa sharing/stikliraj `allow other network users to connect thought this computer....`
treba ti cros kabel, sa jedne strane ima 568A a sa druge strane 568B raspored. Znaci Naranzastobela, narandzasta, zelenobela, plava, plavovela, zelena, braonbela, braon (568B) sa jedne strane, a zelenobela, zelena, narandzastobela, plava, palvobela, narandzasta, braonbela, braon (569A) sa druge strane.
________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
Ljudi,je l zna neko gde mogu da nabavim flet za lap top,HP compaq nx6310, ekran 15,4`` ??? Trazio sam ovde,ima samo jedan LG 15`. `Negde sam cuo da je nebitno koji je proizvodjac,fora je da imaju samo dve vrste fleta siroki i tanki. Je li tacno?
Ljudi,je l zna neko gde mogu da nabavim flet za lap top,HP compaq nx6310, ekran 15,4`` ??? Trazio sam ovde,ima samo jedan LG 15`. `Negde sam cuo da je nebitno koji je proizvodjac,fora je da imaju samo dve vrste fleta siroki i tanki. Je li tacno?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.