Caos svima... Ovako...problem: - umrezena su 5 racunara putem lan-switch-a u lokalnu mrezu . Jedan racunar je van mreze. Na jednom racunaru ( u mrezi je) prikacen je ADSl router (Telekom) i putem wireless-a (mrzelo me je da razvlacim jos kablova) sa njega se internet se deli na jos dva racunara, na jos jedan koji je takodje u mrezi i onaj koji je van mreze ( koriste Netgear USB Wireless adapter) Problem je taj sto onaj drugi racunar iz mreze koji vuce deo interneta...internetanema ili se s vremena na vreme pojavljuje ( na kratko) a onaj koji je van mreze ima ga non stop kao i onaj iz mreze na koji je prikacen ADSL. Pretpostavljam da je neki sudar oko adresa? Ima li neko ideju kao da resim taj problem. Thanks.
Ne razumem a procitao sam 2 puta... kao imas dve mreze? Kad su vec KOMPOVI ionako u LAN-u preko switcha, kaci lepo telekom modem direktno na switch i zavrsena prica. Sam ce router da se namesti kao default gateway 192.168.1.1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.