Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Kartica
STRANA 1 OD 1
RavenG Kartica 28.07.2009. 16:01 T19070

status: user
broj poruka: 148
Delim internet (adsl 1Mbs) sa drugom koji zivi u stanu ispod mene.
Dogovorili smo se da kupimo ruter koji ima wireless. Dakle, da se on konektuje na net preko kabla pa na ruter, a ja da kupim neki wireless adapter ili karticu pa da se preko tog adaptera konektujem i ja sa ruterom pa na internet.
Kakva mi je kartica potrebna i koji je postupak pri konektovanju?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 28.07.2009. 16:15 #130964

broj poruka: 12057

TP-Link TL-WN353G na primer nešto manje od 20e. Drjveri boza, dogovorite se oko SID-a tj imena mreže, WPA2-PSK ključa (Router -> Wireles security), zabodeš karticu, kartica će preporznati i pronaći mrežu sa Secure oznakom i vašim SID-om, podesi da li ćeš ključ ukucavati ili napravi profil sa tom mrežom i tim ključem i to je to.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

******************KLIPE*******************
http://img265.imageshack.us/img265/9172/klipe.jpg

RavenG ok 28.07.2009. 17:12 #130985

ako ne nadjem tu karticu sto si ti rekao reci mi sta znace oznake na tim karticama 11Mbs, 54Mbs ili 128Mbs i koja jos dolazi u obzir?
I objasni mi ako ti nije tesko to sa tim kjucem i profilom.
Da li moze treca osoba da deli internet sa nama na isti nacin, to jest sa wireless karticom?

Equinoxe Re: ok 28.07.2009. 17:28 #130988

broj poruka: 12057

Može treća osoba da deli net sa vama. Samo mu morate dati ključ. Imaš jeftinih TP link wireless kartica ko blata. 54Mbs traži. Nema šanse da ne nađeš ni jednu.
http://www.itsvet.com/proizvodi/tp-link/comp_comp_networkadapter/producer/317

Svaki wireless ruter ima svoj web interfejs preko koga mu pristupaš i podešavaš ga. Mnogi od njih imaju i zasebne config alate za to.

Kačiš se na ruter sa 192.168.1.1 u browseru i kucaš admin admin za šifru i username. Šifru ODMAH promeni, a WPA ključ imaš tamo gde sam ti rekao, dakle wireless security Napravi neku min 8 char zgodnu kombinaciju.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

******************KLIPE*******************
http://img265.imageshack.us/img265/9172/klipe.jpg

:: ako ne nadjem tu karticu sto si ti rekao reci mi sta znace oznake na tim karticama 11Mbs, 54Mbs ili 128Mbs i koja jos dolazi u obzir
:: I objasni mi ako ti nije tesko to sa tim kjucem i profilom
:: Da li moze treca osoba da deli internet sa nama na isti nacin, to jest sa wireless karticom
::
RavenG super 28.07.2009. 17:46 #130994

mislim da sam sve ukacio. To cu odraditi ovih dana pa cu javiti ako bude bilo problema.
Hvala drugar.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs