Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
pc, laptop, kablovski net...
STRANA 1 OD 1
quba pc, laptop, kablovski net... 26.06.2009. 22:29 T18347

status: user
broj poruka: 26
U ponedeljak dobijam lap top,a već imam pc! Zanima me šta mi sve treba da kupim kako bih iste spojio i kako bi i delili net?! Unapred hvala!

(znam da ćete me napasti i iznapušavati zato što otvaram novu temu,ali ne znam kako da koristim search,tj. šta da kucam,pa ako neko može u kratkim crtama da mi objasni šta mi sve treba,koliko bi me to koštalo...)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TheBear Treba da kupis 26.06.2009. 22:36 #124178

broj poruka: 6502
wireless ruter, na primer TP-Link WR340G ce biti i vise nego dovoljan.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mikac962 Re: 26.06.2009. 22:38 #124179

broj poruka: 555
Potreban ti jesamo router sa wireless-om. Otkacis kabloski modem od PC-ja. Zakacis router UTP kablom na mreznu kartu PC-ja i odradis podesavanja. Sada zakacis modem za router i eto ti veze PC-ja i interneta. Pptrebno je jos da podesis wireless karticu na laptopu ako si postavio neku zastitu na routeru i to je sve. Posao traje, ako znas sta radis, oko 5 minuta, a mozda i manje ako ti je sve pristupacno.

quba re 26.06.2009. 22:48 #124183

Pre svega hvala na brzim odgovorima,a osim toga nadam se da cu ukapirati kako se to radi,jer, kažem vam,tek mi u ponedeljak stiže lap top,tako da cu se zezati s njim nedelju dana da sve to podesim,jer sam pravi laik u pitanju s tim! Hvala...

btw,možda je glupo pitanje,ali jer mi trebaju neki kablovi da povežem laptop sa tim ruterom ili čime već, da li pc treba da je ukljucen da bih ja imao net i da li će biti podjednake brzine na oba kompa (100 Mbps)?!
TheBear Au covece 27.06.2009. 07:33 #124229

broj poruka: 6502
jel ti citas pise WIRELESS ruter... Ne treba kabl za laptop jer on ima Wireless u sebi, a jedino treba modem da povezes sa ruterom kablom i komp sa ruterom i kablom (on nema Wirelesss kao laptop) i ne mora da bude upaljen komp, bitno da je upaljen ruter i modem posto su oni spojeni. Brzina ce biti ista, odnosno zavisi, ako ti na primer downloadujes nesto na glavnom kompu bice ti sporije na laptopu na primer, ali inace je ista...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
quba Re: Au covece 27.06.2009. 11:17 #124239

:: jel ti citas pise WIRELESS ruter... Ne treba kabl za laptop jer on ima Wireless u sebi, a jedino treba modem da povezes sa ruterom kablom i komp sa ruterom i kablom (on nema Wirelesss kao laptop) i ne mora da bude upaljen komp, bitno da je upaljen ruter i modem posto su oni spojeni. Brzina ce biti ista, odnosno zavisi, ako ti na primer downloadujes nesto na glavnom kompu bice ti sporije na laptopu na primer, ali inace je ista..
::

znam da ovo nervira,ali ja stvarno nemam tri blage, što se da i videti! hvala na informacijama i ko pita - ne skita! .)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs