Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Potrebna pomoc
STRANA 1 OD 1
alexakralj Potrebna pomoc 03.06.2009. 18:47 T17781

status: user
broj poruka: 424
Hteo bih da instaliram jos jedan adsl ruter na drugom kompjuteru na istoj liniji na kojoj imam vec jedan kompjuter i ruter ali mi treba za sprat pa ako neko moze da mi objasni kako uradit i kako ce fukcionisati tipa kad je jedan upaljenj i da li ovaj drugi moze da radi i sl.Hvala
TMI = Too Much Information
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic .. 03.06.2009. 19:35 #118771

broj poruka: 18996
ne moras da kupujes drugi router, dovoljno je samo da izvuces mrezni kabl od drugog kompa do routera, i to ce raditi, pod uslovom da nisi pomesao router i modem, router ima na sebi obicno 4porta za lan..
Equinoxe Re: 03.06.2009. 19:39 #118772

broj poruka: 12057

Kad ti iz splitera stigne NET u prvi ruter (WAN port) ti ga lepo sa nekog od njegovih LAN portova ubodi u WAN port sledeć rutera, mada ti je jeftinije da uzmeš jednostavno switch.
http://www.2-upgrade.com/images/wired_network.gif

Samo tom drugom ruteru / switchu promeni IP adresu pre nego što ga zakačiš na mrežu (samo ne 192.168.1.1.....stavi recimo 192.168.2.1).

Ovo je sve naravno pod uslovom da ti treba za više od 4 kompa, jer klasični ADSL ruter+modemi imaju 4 LAN porta. Onda samo vuci kabl gore.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

alexakralj re 03.06.2009. 20:31 #118802

Da ali onda moram da trcim dole da palim ruter da bi mi ovaj gore radio vec imam jos jedan ruter pa me interesuje da li oba mogu radti u isto vreme ili pojedinacno zavisi od potreba i da budu nezavisni jedan od drugog

Equinoxe Re: re 03.06.2009. 20:33 #118803

broj poruka: 12057

A ruter bi gasio zato što..... ?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: Da ali onda moram da trcim dole da palim ruter da bi mi ovaj gore radio vec imam jos jedan ruter pa me interesuje da li oba mogu radti u isto vreme ili pojedinacno zavisi od potreba i da budu nezavisni jedan od drugo
:: TMI = Too Much Information
::
::
alexakralj re 03.06.2009. 20:38 #118805

Samo me zanima da li mogu da rade nezavisno jedan od drugo i da li bi se smanjio protok,nije problem da negasim ruter ali me interesuje

Pisko Smanjio bi se 03.06.2009. 21:15 #118813

broj poruka: 6645
Kad oba računara srču download - upload, protok bi se podelio a ukupan bi ostao isti... dakle, min 50% ukupnog protoka, a, realno, pošto baš ne radi svako non-stop download, moglo bi da se istrpi.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs