Moze li mi neko lepo objasniti kako preko programa kao sto su VNC i Netop da preko jednog racunara upravljam drugim u mrezi, gasenje, restartovanje, slanje poruka, fajlova i tako to. Ona silna podesavanja koja su mi govorili nisu urodila plodom jer je mnogo tu bilo zakomplikovano i nije stimalo. Znaci imam 2 umrezena racunara oba se vide, serujem fajlove, imam internet i na oba su windows xp sa eset smart security 3. Oba imaju samo Administrator nalog, bez sifri u istom su workgrupu i imaju razlicita imena i ip adrese. Kako pomocu nekih od gornjih programa mogu izvesti to, sta je tu klijent a sta server, kako instalirati i povezati i podesiti sve to da bi mogao da manipulisem sa jednog na drugi? Hvala jos jednom
Da li si probao What Are You Doing tj. WAYD (imas ga na Download.com) mislim da ima slicne funkcije kao ova dva programa... ________________ |Kubuntu User|
remote desktop connection iz windowsa? Bitno je da na racunaru na koji hoces da pristupas imas sifru i da ti je enablovan remote desktop (system properties pa remote pa remote desktop)... Odatle mozes da upravljas racunarom,da ga restartuje i gasis (udjes na task manager pa na restart ili shut down). A serovanje isto iz windowsa,valjda je sve tu jasno (pretpostavljam da znas da serujes foldere)...
sve zavisi dal on koristi oba racunara,il vise osoba. meni na primer remote vrsi poso posto ja radim na oba i imam 1 monitor (1 komp mi koristi iskljucivo za net) Al stvarno neznam sta je tu problem sa klasicnim serovanjem za prebacivanje fileova,ne mora sve preko remota.
Postavi isti pass na oba racunara, pod uslovom da je isti i user(na oba racunara) i pokreni remote desktop connection i ukucaj IP adresu drugog racunara i to je to. Prethodno desni klik na Mz Computer i na tabu Remote ukljuci `Remote Desktop` aj
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.