Molim pomoc prijatelja, kako da namestim da kad neko hoce da pristupi preko LAN-a mom sherovanom folderu da mu iskoci da treba da upise moje korisnicko ime i lozinku. I kad pristupi da ima full controlu. Probao sam sve i nisam uspeo da namestim. Svi racunari su WinXP i podeljeni su u nekoliko workgroup-a.
Da bi otvrio foldere bez User name and passworda, treba dodati usera ANONYMOUS LOGON i njemu dodeliti full ocntrol: http://support.microsoft.com/kb/278259
ali mi treba da korisnik koju hoce da se nakaci na moj share upise moje korisnicko ime i lozinku da bi dobio full pristup. Treba mi najlakse resenje za ovakav scenarijo, kad dodju neki gosti u firmu sa svojim laptopom i ja ih nakacim na nasu lokalnu mrezi, trebalo bi da imaju internet ali da ne mogu da pristupaju nasim sherovanim folderim. Svi racunari su WinXP podeljeni u nekoliko workgroupa. Domen ne postoji.
Mozda je najlakse nista ne dirati, jer ako ne znaju ime nasih workgroupa nece moci da se ubace i na mrezi ce videti samo svoj laptop.
Pa jesi probao sa anonimusom ? Ne treba ti domen za njega. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Jesam probao sam, ulazi bez da mi trazi da ukucam korisnicko ime i lozinku. Meni treba obrnuto, da moram da ukucam korisnicko ime i lozinku za pun pristup.
Hahahahaha, nesporazum, stavi onda samo šifru na usera gde je šeforavi folder i ćao. Ne kapiram u čemu je tu komplikacija. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Jesam probao sam, ulazi bez da mi trazi da ukucam korisnicko ime i lozinku :: Meni treba obrnuto, da moram da ukucam korisnicko ime i lozinku za pun pristup :: :: ::
To sam i uradio, stavio sam sifru na svoj racunar. U dozvolama za sherovan folder ubacio sam Everyone i Anonimus user i dodelio im full control. Tada sa drugog racunara mogu da udjem u share folder i ne trazi korisnicko ime i lozinku. Kad u dozvolama ubacim Guesta, a izbacim Everyone i Anonimus user, onda mi trazi da ukucam korisnika i sifru ali nece da udje iako ukucam pravu sifru.
Ako tebi treba ukucavanje šifre za ulaz na share-ovan folder, treba ti samo Everyone -> Full control da bi svako ko pristupi tom folderu (sa log-on šifrom na kompu gde je taj folder) mogao u njemu da radi šta hoće. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.