status: user broj poruka: 3529 | Ja koristim net na isti nacin(samo ima malo vise kompova), fazon je u tome sto sam i ja imao isti slucaj ranije(nedavno), pogotovo ako ti je "server" pod XP-om, desavalo mi se da jednostavno nece da propusti internet konekciju drugim kompovima, a da napomenem da je bila regularno serovana internet konekcija! Problem sam resio tako sto sam sa neta skinuo najnoviji AutoPatcher za XP(autopatcher.com) i inst. ga na serveru. Jos jedno resenje bi ti bilo da recimo predjes na proxy(ako se razumes), posto je meni to zavrsavalo posao dok nisam uradio AutoPatcher. MOzes koristiti recimo CCProxy, dobar je i ima dosta funkcija koje ti mogu pomoci u administraciji samog neta ka drugim korisnicima! Sto ose tice predhodnog odgovora da ne smes koristiti staticne IP adrese, to je cista glupost! !! Kada podesis ICS(internet connection sharing) server dobija staticnu IP adresu (192.168.0.1), posle toga mozes sam da promenis u bilo koju IP adresu, sve ce raditi kako treba, naravno da ti svi racunari u LAN-u imaju IP adrese u istom opsegu(192.168.0.1 - 192.168.0.255) i naravno istu SubNetMasku! |