Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Izlazak na NET preko LAN-a
STRANA 1 OD 1
gorjan Izlazak na NET preko LAN-a 27.04.2006. 18:37 T1711

status: user
broj poruka: 10
Imam problem.3 racunara su umerezenu u LAN.Znaci radi sve ok.Jedan od racunara ima izlaz na NET (u pitanju je Wireless).Do pre par dana su preko njega druga 2 racunara izlazila na NET ali se onda nesto sjebalo i sad samo taj jedan uslovno server ima izlaz.Svi protokoli su dobro podeseni bar ja mislim ali sam 99% siguran.Da li treba u LAN (propertis ) (share) ukljuciti "enable" opciju ili na ikoni Wireless ukljuciti istu tu opciju "share"

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vampirbg RE: Izlazak na NET preko LAN-a 28.04.2006. 00:58 #5664

broj poruka: 711
Da li se racunari medjusobno vide?

Takodje, moras da sharujes konekciju kako bi se komp na kom je nakacen net ponasao kao gateway...

gasho DHCP 29.04.2006. 17:06 #5694

broj poruka: 24
Moras da sharujes konekciju koja te vodi na internet. Odnosno u tvom slucaju wirelles konekciju. odes na properities i ukljucis share. Ako je share vec ukljucen sto je dosta moguce posto je to vec radilo probaj da ga iskljucis pa izades iz properities pa ponovo ukljucis. Na druga dva kompjutera nesmes da imas ukucane manualno IP adrese. moras da stavis da se ona trazi automatski posto bih DHCP server mogao da dodeli svakome kompjuteru posebnu adresu.
Mozes i da probas posto verovatno imas hub ili switch da ga hardwerski restartujes iskljucis adapter i konekcije i ponovo ulkjucis. Desava se kad crkne struja da se zablokira.
Lan ti dobro funkcionise? vidis sve kompjutere? kako izgledaju IP adrese?
pisi malo vise informacija.
-ShonE- RE 24.06.2006. 14:42 #6662

broj poruka: 3529
Ja koristim net na isti nacin(samo ima malo vise kompova), fazon je u tome sto sam i ja imao isti slucaj ranije(nedavno), pogotovo ako ti je "server" pod XP-om, desavalo mi se da jednostavno nece da propusti internet konekciju drugim kompovima, a da napomenem da je bila regularno serovana internet konekcija!
Problem sam resio tako sto sam sa neta skinuo najnoviji AutoPatcher za XP(autopatcher.com) i inst. ga na serveru.
Jos jedno resenje bi ti bilo da recimo predjes na proxy(ako se razumes), posto je meni to zavrsavalo posao dok nisam uradio AutoPatcher. MOzes koristiti recimo CCProxy, dobar je i ima dosta funkcija koje ti mogu pomoci u administraciji samog neta ka drugim korisnicima!
Sto ose tice predhodnog odgovora da ne smes koristiti staticne IP adrese, to je cista glupost! !!
Kada podesis ICS(internet connection sharing) server dobija staticnu IP adresu (192.168.0.1), posle toga mozes sam da promenis u bilo koju IP adresu, sve ce raditi kako treba, naravno da ti svi racunari u LAN-u imaju IP adrese u istom opsegu(192.168.0.1 - 192.168.0.255) i naravno istu SubNetMasku!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs