Jel moze neko ko zna da mi napise kako da konfigurisem mrezu, a slucaj je sledeci: Internet imam preko LAN-a, i on je share-ovan, wireless kartica radi u soft AP rezimu, i trebam da koristim net na telefonu, naravvno wireless-om. Znaci, IP adresu za LAN, wireless karticu, i telefon, i gde koji default getewau treba da bude. Aj pa hvala!
Naime, Ja bih umesto auto stavio IP adresu za LAN, ali neznam koju !!?? a za wireless valjda 192.168.0.1, 255.255.255.0, prepisem iz IPCONFIG-ALL jer ovako stalno nesto lupeta, cas hoce, cas nece, .......
Nebulozno si ti to sve objasnio... I sta hoces i sta imas...
27.04.2009. 23:48
status: user broj poruka: 9420
Ajmo ovako: .1 Preko cega imas internet (shvatili smo da ti je prikacen preko lana, ali nas zanima da li je ADSL, preko routera, wireless, da li ima staticu IP adresu ili je dobija automatski) 2. WLan kartica na PCju ti radi u AD HOC modu sa telefonom, ili opet i za to imas neki Router/AP/Bridge? 3. Da li ti se poklapaju IP adrese za LAN i WLAN na PCu, to ume da pravi nebuloze, kada imas isti opseg ma obe mrezne konekcije (npr 192.168.0.x) 4. WLAN i LAN ti moraju imati potpuno razlicit opseg, to opet zavisi od rezima u kom rade PC i mobilni)
E sad, kako bih ja to postavio da radi: 1. Sherujes internet konekciju (LAN). Nije bitno koja ti je IP adresa na njoj, vazno je da net na PCu funkcionise. 2 Postavis PC i Mobilni u AD HOC mod, tako da se direktno konektuju jedan na drugog. 3. PCju dodelis staticku IP adresu 10.10.1.1 SM 255.255.255.0 4. Mobilnom dodelis adresu 10.10.1.2 SM 255.255.255.0 Default gateway 10.10.1.1 5. Restart svega vezanog za celu akciju 6. Ako ne proradi, idi u konekciju telefona i dodaj Primary DNS: 10.10.1.1 7. Restart.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.