Poludeh danas, skinuo sam novi firmware za gore pomenuti router (vec je bio post o istom, da imam problema u mreznom transferu) i jos se razmisljam preko kog browser-a da odradim update firmware i ajd kao Opera.(trenutno je koristim) I naravno, desi mi se da crash-uje opera i da zakuca router i tako ostane sledecih pola sata. Izvucem ja iz struje, vratim, kad imam sta i da vidim. Ne radi router, svi led-ovi svetle. Otis`o je u k...c. Ima li mu spasa?
verzija routera je bila v.5, za njega sam i skinuo firmware. Znaci siguran sam da je tacan....uh. ___________________________________________________________________ Withstand The Fall Of Time
Sto kazu uradio si ga.Jedino da probas, recimo kod Linksys-a koji ja imam postoji opcija da drzis neki taster pozadi rutera jedno 10 sekundi da vrati sve opcije na default.
Ako ti web interfejs pri logovanju na ruter dozvoli Firmware update, ima leka. Zavari mu prvo onaj raniji update 8.nešto. To će ga povratiti. Posle toga, kad skineš onaj 9.nešto, imaš dva BIOS-a unutra. Jedan je kao neka medjuverzija a drugi je final. Moraš prvo medju, pa final, dakle flashuješ sa oba, ali im redosledom.
I nikako ga ne flešuj sa kompom kojim si na ruter zakačen wireless vezom, samo kablom. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
a posle neka proba da udje u setup rutera sa http://192.168.1.1 ,ako uspe super ,onda postoji sansa da ga flesuje sa starijim firmverom.Znam da postoji sansa kod sijebanog biosa na kompu da se povrati bios ,rade to ljudi ili ovlasceni servisi primer Asus sa eprom programatorom ,ali nisam cuo stvarno za tp-link da li neko radi reprogramiranje u slucaju da ne uspe da udje u setup rutera.
pa znam ja sta treba da uradim u tom slucaju, problem je u tome sto na to reset dugmence posle 20 sekundi ne reaguje. LED-ovi su upaljeni non stop i ne dobijam mrezu, internet. Daleko od toga da sam radio update preko wi-fi. Ne bih se ja zalio ovde da nisam sve probao. Komp, kada prikljucim router, uopste ne vidi. Ne daje mi pristup Web managment stranici istog. I video sam da postoje dva bios-a. Prvo i jesam iskoristio onaj `transition` bios i to je proslo bez problema. Nakon njega krenuo sam update na 090106 i tu se router zapucao zajedno sa Opera-om i sve otislo u k. Ako neko zna ko radi reprogramiranje router-a nek javi, posto ja mislim da je to jedini nacin da se ovo malo govance povrati. Hvala. ___________________________________________________________________ Withstand The Fall Of Time
Definitivno su male sanse da se spase..... JEBO OPERU, CHROME.... sa time se ne upucava firmware... Linksys moze da se upuca preko tftp-a. Probaj da pristupis preko telneta, vidi dal daje znake zivota.... start-run-cmd telent 192.168.1.1
probao sam odmah preko telnet-a, naravno ni mrdnuo nije. Ne vredi nista, kad ga ukacim na komp,laptop i dalje je ona ista ikonica za `cable unplugged` u sis tray-u. Jbg, nije strasno 27 ojra, ali mi opet krivo jer nije fizicki crk`o, samo mu je bios u k...cu. ___________________________________________________________________ Withstand The Fall Of Time
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.