Windows 7 i XP u lokalnoj mrezi - > nervni slom !!!
STRANA 1 OD 1
Equinoxe
Windows 7 i XP u lokalnoj mrezi - > nervni slom !!!
30.03.2009. 08:41
T16478
status: user broj poruka: 12057
Stavio sam na moju Toshibu Windows 7 build 7068 i imam problem da se nakacim na racunare sa Windowsima XP i 2000.
Kako god da podesim Network and Sharing center: Home, Work, Public>
network discovery: on or off file and printer sharing: on or off password protected sharing: on or off homegroup connections:user accounts or winows to manage password
Cak i ovo: Goto Start -> Run. type gpedit.msc, select Windows Settings under Computer Configuration, select Security Settings, select Local Policies, select Security Options, go to Microsoft network client: Send unencrypted password to third-party SMB servers, set it to Enabled
SVE SAM PROBAO, MUKA MI JE VISHEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!
I kao admin i kao drugi user i ovo dole use another account..... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Mi samo pada na pamet da stavis neku sifru i user na XP racunarima u mrezi pa da onda probas da se logujes izgleda da win7 kao i vista trazi da ima user neko ime upisano.Ovde mislim da nije problem sa win7 mozda je problem na xp.
ja sam imao isti problem nisam mogao da se povezem u Workgroup ali odustao sam od W7... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ako nameravas pobediti nesmes izgubiti
Overview This package contains the Link Layer Topology Discovery (LLTD) responder. The network map on a computer running Windows Vista shows a graphical view of the computers and devices on your network and how they are connected by using the LLTD protocol. The LLTD responder must be installed on a computer running Windows XP before it can be detected and appear on the network map. After you install this item, you may have to restart your computer.
W7, kao i XP i 2000 mashine imaju user name-ove i passworde. Majke mi, nije mi jasno zasto se dira nesto sto radi savrseno i shatro pojednostavlja, a u stvari neko ko 12 godina radi sa racunarima gleda ko ovca i ne razume zasto nesto tako jednostavno ne funkcionishe. Kakvi %&@%^$#%@ public foderi. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: :: Mi samo pada na pamet da stavis neku sifru i user na XP racunarima u mrezi pa da onda probas da se logujes izgleda da win7 kao i vista trazi da ima user neko ime upisano.Ovde mislim da nije problem sa win7 mozda je problem na xp :: :: P.S: Vidi i ovo http://www.vistax64.com/network-internet/186226-vista-unable-see-xp-lan.htm ::
Ja sam imao problema da povezem lap top i PC kod kuce, znaci na oba su sistemi VISTA, konekcija uspjesna, 1Gbit, VIDIM racunar, VIDIM lap top, ali ne mogu da udjem na ni jedan... Podesavao sam svakakve qrce, kontole, privilegije, prava i td. sve sto mi je palo na pamet i nisam nista uspio... (da ne mislite da ne znam, znam, radim kao administrator mreze (na odrzavanju) na svom fakultetu, ali su racunari pod XP-om)
A sta ti mislis kako ce da zarade na silnim knjigama kako radi win i ljudi koji sede u korisnickoj podrsci, ako sve radi ko po loju i kako da naprave nove zakrpe i zadrze radna mesta ako odrade posao kako treba ipak je microsoft koji sve gleda kroz $$$ a ne kako sta radi i koliko su iskusni korisnici zadovoljni.
P.S: mozda je to zbog beta verzije mozda si nasao bag koji moraju da isprave :DDD ili je to fora da od proste stvari dovedu do lomljenja monitora i tastature.(nije to do nas nisi nesto lepo kliknuo sto bi reko operater iz telekoma ) :DDD :: :: W7, kao i XP i 2000 mashine imaju user name-ove i passworde. :: Majke mi, nije mi jasno zasto se dira nesto sto radi savrseno i shatro pojednostavlja, a u stvari neko ko 12 godina radi sa racunarima gleda ko ovca i ne razume zasto nesto tako jednostavno ne funkcionishe. Kakvi %&@%^$#%@ public foderi :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: :: Mi samo pada na pamet da stavis neku sifru i user na XP racunarima u mrezi pa da onda probas da se logujes izgleda da win7 kao i vista trazi da ima user neko ime upisano.Ovde mislim da nije problem sa win7 mozda je problem na xp :: :: :: :: P.S: Vidi i ovo http://www.vistax64.com/network-internet/186226-vista-unable-see-xp-lan.htm :: ::
Local Security Settings - User Rights Assigments - Deny access to this computer from the network (ako ima nesto, izbaci sve usere, kompjutere, grupe..).
Тренутно сам на 7-ици (билд 7000) и успешно сам пријављен на рачунар са 2000. Хоумгруп нисам поставио и под Advanced Sharing Settings ми је све искључено осим Password Protected Sharing и HomeGroup Connections (мада ово ваљда нема везе јер HomeGroup нисам дефинисао + умрежен сам са Win2000).
Да ли налог на рачунару на који покушаваш да се повежеш има празну шифру? Ако је тако, искључи `Limit local account use of blank passwords to console login only.` под Control PanelAdministrative Settings/ Security Settings / Local Policies / Security Options.
Да ли си пробао да скроз искључиш фајервол на оба рачунара?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.