Problematika: No.1 Veoma spor transfer podataka u mrezi (komp je povezan utp kablom, dok je notebook bezicno). Koliko sam primetio nekih bednih 10Mb/s. Interesuje me ima li neko resenje, da li je neko vec iskusio ovakav problem. Cini mi se da sam video da je Obradmi imao problema sa brzinom te je skinuo nove drajvere i sad mu fercera bez problema, ali mislim da nije bila rec o wireless router-u i gore navedenom modelu. No.2 Dalje, ukljucio sam WEP enkripciju, da li ona moze da stvara problem kod mreze? Sad cu da disable-ujem WEP i da ukljucim MAC filtering pa da vidim da li ce biti nekog poboljsanja. No.3 Takodje, imam mis MX Revolution i desava se nekad da zapucava mish kada ide transfer u mrezi, surfovanje sa notebook-a radi bez problema, nema nikakvog konflikta sa mishem. Znam da rade na istoj frekvenciji (2.4GHz) i probao sam da menjam kanale na router-u, ali nema neke vajde od toga.
Hvala unapred na odgovorima. ___________________________________________________________________ Withstand The Fall Of Time
1. Koliko ti je daleko notebook od rutera dok meris protok? 54Mb/s je teoretski protok i ostvariv je ukoliko zalepis antenu prijemnika (notebooka) i antenu predajnika (routera). Optimalna brzina, sa optickom vidljivoscu izmedju uredjaja je 30-48 MB/s. Ukoliko ne postoji opticka vidljivost, ili pogotovo zid kao prepreka 10 Mb/s je donja granica razumnog protoka(10-30Mb/s).
ali postojao je tracak nade u meni da to moze biti malo brze.
Ovako mi je lakse da snimke neke od 4, 5, 6Gb prebacim na flesh pa na nbook. ___________________________________________________________________ Withstand The Fall Of Time
Uh greska sa moje strane, velika. Evo sad sam doneo nbook pored routera i prebacuje mi istom brzinom kao kad je u drugoj sobi. A ta brzina nije 10Mb/s nego je 1.30Mbps-2.46Mbps. Nisam ja obratio paznju u brzini transfera, ali evo upravo gledam, mislim da je ovo previse sporo. ___________________________________________________________________ Withstand The Fall Of Time
heh, jbg, na moje Transcende pichi 13Mbps. Al sam ih i platio lepo. ___________________________________________________________________ Withstand The Fall Of Time
:: da je upis na ove flasheve od 10-ak evra mizerija : ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647019. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.