Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Wireless i i ruter
STRANA 1 OD 1
skycould Wireless i i ruter 20.03.2009. 11:42 T16285

status: user
broj poruka: 248
Treba da resim jedan problem. Covek ima wireless internet i dovucen mu je kabl do wlan karte na PC-u. E sad on bi da izdeli tu konekciju na vise racunara kablovski i da montiram AP zbog notebook-a, naravno ne bi isao preko PC pa delio dalje. E sad milsim da mi je jeftinije uzeti wireless ruter sa 2 antene i resiti stvar. Interesuje me samo da li to funkcionise u praksi. Tj. ako skinem jednu antenicu i tu dovedem internet da li ce to raditi? Uzmem napr. Linksys WRT54GS-EU i na jednu antenicu prikljucim koaksijalni kabl od antene i onda on ima kucu pokrivenu wlan-om i plus povezem desktop racunare klasicno sa utp kablom. Mogu ja da uzmem AP pa wireless ruter, neki, ali mislim da je ovo jeftinije i imam sve u jednom uredjaju. Hvala unapred.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Saske ... 20.03.2009. 12:01 #104230

broj poruka: 1117
cek cek...ako sam dobro skapirao, ti hoces da koristis wirelles ruter kao akses point i da se njime kacis na provajdera i da ti razvozi lan po kuci...zao mi je, ali mislim da to nece moci tako kako si zamislio...mozda gresim, ali mislim da wirelles ruter ne moze da se koristi kao akses point, a sigurno ne moze da ima dve uloge kako si ti zamisilo...

Overclocking is the way of life!!!

pajsgudgud Khm 20.03.2009. 12:10 #104232

broj poruka: 3741
nisam razumeo ovaj momenta sa skidanjem antenice. Njemu je coax direktno zaboden u Wlan kartu?
Mislim, dakle u opasnosti sam. Myspace&facebook free user!!!

darkoc78 re: 20.03.2009. 12:19 #104237

broj poruka: 467
Mislim da ce ti trebati dva vajerles uredjaja, jedan za internet a drugi kao ap/ruter.

markopvict nece moci 20.03.2009. 12:24 #104239

broj poruka: 4515
Jedino moze neki dual band router >100 evra!

- - - -
`Symbian - Restart svakodnevnica`
- - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefona

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
skycould hmmm 20.03.2009. 12:50 #104244

e j..ga. Pretpostvaljao sam da ce mi trebati 2 uredjaja ali sam, mada ni to nije skupo. Hvala u svakom slucaju.
xenox E tako nece... 20.03.2009. 14:48 #104256

broj poruka: 1400

ipak je unutra samo jedsna kartica iako ima dve antene...

Mozes da napravis sa mikortik routerborbardom sa dve minipci kartice to sto hoces (lan port se podrazumeva da ima)...

markopvict e da ... 20.03.2009. 15:11 #104261

broj poruka: 4515
Napravi mikrotik od starog kompa. Instaliras mu krekovani mikrotik os. Bocnes 2 pci wireless kartice... Odlicna ideja!

- - - -
`Symbian - Restart svakodnevnica`
- - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefona

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
skycould koristim 20.03.2009. 15:35 #104264

stari komp sa Mikrotikom vec god. :o) i radi k`o lud. Mikrotik je bolji nego bilo koji ruter, to znam. Nece covek da mu stoji komp na tavanu. Ma nista. Jedan AP i jedan Wireless ruter i to je to. Tnx na pomoci.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs