Treba da resim jedan problem. Covek ima wireless internet i dovucen mu je kabl do wlan karte na PC-u. E sad on bi da izdeli tu konekciju na vise racunara kablovski i da montiram AP zbog notebook-a, naravno ne bi isao preko PC pa delio dalje. E sad milsim da mi je jeftinije uzeti wireless ruter sa 2 antene i resiti stvar. Interesuje me samo da li to funkcionise u praksi. Tj. ako skinem jednu antenicu i tu dovedem internet da li ce to raditi? Uzmem napr. Linksys WRT54GS-EU i na jednu antenicu prikljucim koaksijalni kabl od antene i onda on ima kucu pokrivenu wlan-om i plus povezem desktop racunare klasicno sa utp kablom. Mogu ja da uzmem AP pa wireless ruter, neki, ali mislim da je ovo jeftinije i imam sve u jednom uredjaju. Hvala unapred.
cek cek...ako sam dobro skapirao, ti hoces da koristis wirelles ruter kao akses point i da se njime kacis na provajdera i da ti razvozi lan po kuci...zao mi je, ali mislim da to nece moci tako kako si zamislio...mozda gresim, ali mislim da wirelles ruter ne moze da se koristi kao akses point, a sigurno ne moze da ima dve uloge kako si ti zamisilo...
nisam razumeo ovaj momenta sa skidanjem antenice. Njemu je coax direktno zaboden u Wlan kartu? Mislim, dakle u opasnosti sam. Myspace&facebook free user!!!
stari komp sa Mikrotikom vec god. :o) i radi k`o lud. Mikrotik je bolji nego bilo koji ruter, to znam. Nece covek da mu stoji komp na tavanu. Ma nista. Jedan AP i jedan Wireless ruter i to je to. Tnx na pomoci.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.