Kupih juce laptop (posto je stari promenio vlasnika,citaj ukraden) ..e sad nastaje problem.kupih HP 550 sa free dos-om, naravno bez drivera, skinuh drivere sa hp-ovog sajta..sve radi sem wireless mreze (doduse neradi mi ni modem za njega nisam nasao driver)..imam tp link 642 zakljucan po mac adresama (sve je radilo savrseno sa starim lap topom)..znajuci nase prodavce cak sam ga i otvorio da vidim da poseduje wireless karticu (ima je) broadcom je u pitanju..procitah sa nje mac adresu upisah u router(za svaki slucaj) ali racunar uopste ne vidi mrezu...driver je kao ok stoji dole kod sata ikonica i pise da nema mreze u dometu..pokusao sam i sa hp asistantom i sa utilitijem za broadcom karticu..nista..probao sam i u biosu , wireless je ukljucen cak ima i neka opcija nesto kao switching wireles and lan, i to sam ukljucio..ima li neko neko pametno resenje ili da ga vracam (ili nosim u servis)..hvala unapred svima i izvinite na poduzem postu ali morao sam reci sta sam sve probao...pozz ...eh da..firewall disabled ,no antivirus installed..sinocni cist xp sp2
Meni se ponekad dešavai tako nešto (ne može komp da se konektuje na ruter). Možda je glupo, a možda i nije, izvuci ruter iz struje i vrati ga za 10 sekundi. Napominjem da imam dva kompa na wirelessu i da se dešava da jedan radi a drugi ne i tada mi pomaže navedeno.
Mudar čovek ne kaže sve sto misli, ali misli sve sto kaže.
Ukoliko si drajver instalirao kako treba (odgovarajuca verzija) i u Device manageru se kartica uredno prijavljuje onda bi trebalo da je uredno instalirana, probaj u podesavanjima da vidis da nije aktivirana opcija za gasenje wlan u cilju stednje energije. Kod HP-a u biosu opcija ukljucenje i iskljucenje Wlan-a (kod modela koji je poseduju) sluzi za aktiviranje tastera za ukljucenje i skljucenje kartice hardverski preko tastera (obicno se nalazi pored tastera za paljenje) i kada wlan radi svetli plava led. Sa pomenutim modelom nisam upoznat ali kod drugih je tako, i iskljucenjem u biosu ti si samo iskljucio opciju za njeno gasenje pomocu tastera i ona ce raditi stalno ako se ne varam.
Evo sad udjoh u bios mog HP-a i videh opciju Embedded WLAN Device Radio, treba da stoji na Enable, a opciju LAN/WLAN Switching mozes staviti po zelji na Enabled ako zelis da gasis pomocu tastera ili na Disable, tada mislim da se iskljucuje hardverski taster i da Wlan radi stalno (ovo nisam isprobao).
slushaj ovo i dal` da ce tako biti.. uninstaliraj drajvere i restart kompa i onda istalirash ponovo i kada trazi restart nemoj ici neko reci posle i pokushaj tad, nacice ti mrezu i kada restartujesh posle ti nece raditi.. ja sam se ubijao sa tim... aj probaj pa javi jel i kod tebe tako
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.