Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Problem sa SBB-om i pravljenjem mreze...
STRANA 1 OD 1
milos666 Problem sa SBB-om i pravljenjem mreze... 09.03.2009. 22:07 T16048

status: user
broj poruka: 398
Imam Sbb net i kuci i kod caleta u firmi. Kupio sam ruter Netgear RP614, povezem 2 racunara sa XP-om kod caleta u firmi i sa 3 klika na Next, sve se samo konfigurise i radi savrseno. Pre par dana kupim identican ruter, donesem kuci, povezem sve isto, ali lampica `i` uopste ne svetli na ruteru i konfigurator kaze da nisam povezan i da ne moze da nastavi. Sve sam, dakle, potpuno isto povezao. Odnesem ovaj moj ruter u firmu i tamo ga zamenim sa onim prvim, i sve se opet automatski povezalo, znaci ruter je ispravan... Jedina razlika sto je kuci jedan komp sa Vistom x64, a drugi XP SP3 x32, mada sam pokusao sa povezem samo komp sa XP-om da nakacim na net preko rutera i nece. Racunari se medjusobno vide u mrezi, samo mi je problem sto ruter nece da se poveze sa modemom... Ako budem zvao korisnicki centar, verovatno ce me pitaju da li sam siguran da sam pravilno povezao kablove ili tako neki biser, pa ima li neko ovde neku ideju???

P.S. Da, probao sam da iskljucim i fajervolove na oba kompa, i nista...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Imam 09.03.2009. 22:12 #101826

broj poruka: 4163
XP+VISTA=zajebancija (može da radi na mišiće)
XP+XP=radiće
VISTA+VISTA=radiće

NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ!

psihoyu re 09.03.2009. 22:31 #101833

broj poruka: 1191
I meni se desavalo da mi se kompovi ne vide u mrezi zbog Viste i XP-a.
Sad sam reinstalirao XP na sobnom PC-u i sad se vidi jasno sa Vista laptopom, ruter je Linksys WAG200g.
Do tada su se videli jednom mesecno, a ja sam napravio na laptopu shorcut sa IP adresom kucnog PC-a, tako sam uvek imao pristup share ovanim fajlovima sa PC-a.

Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa ce da padne BMW 330Cd !!! :)))

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mikac962 Re: 09.03.2009. 22:36 #101834

broj poruka: 555
Proveri da ti se ne tuku IP adrese rutera i SBB modema. Najcesci moguci problem.
arsaD re: 09.03.2009. 22:37 #101836

broj poruka: 412

meni W7 + Vista na SBB, preko D-LINK DIR100 rade besprekorno. A da li si probao da rucno podesis parametre?
Za sve sto niste mogli recite da niste hteli.

milos666 Pa nisam bas... 09.03.2009. 22:49 #101844

broj poruka: 398
... nesto preterano upucen u sve opcije, nesto sam rucno cackao, al nista nije uspelo... Mislim, sta sad, nije sramota reci da ne znam... Ohrabrilo me sto sam kod caleta u firmi povezao sve za 5 minuta, pa sam mislio da cu tako svaki put, al prc... :)
@ mikac962: kako to da proverim, za ruter sam nasao ip, al ne znam za Sbb modem... Jel zna neko kako da ovo proverim?
mikac962 Re: 09.03.2009. 22:54 #101849

broj poruka: 555
Aki ne mozes da proveris IP modema, promeni adresu na ruteru. Dovoljno je da pomeris za jedan i trebalo bi da prorad, ako je to problem. Recimo da imaju istu IP adresu: 192.168.1.1, ti na ruteru promeni na 192.168.1.2 i to ti je to.

gmlale Re: Re: 31.03.2009. 23:59 #106215

broj poruka: 9

:: Proveri da ti se ne tuku IP adrese rutera i SBB modema. Najcesci moguci problem
:: Ne mogu da se tuku posto modem ima javnu ip adresu.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647019.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs