Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
kako i cime
STRANA 1 OD 1
nerad kako i cime 06.03.2009. 20:11 T15965

status: user
broj poruka: 15

da pristupim wireless mrezi HG520s?
koristim PC pa bi mi svaki savet dobrodosao od kupovine potrebnog hardvera do svega ostalog.
inace preko lap-topa mi konekcija ide automatski na doticnu mrezu a hteo bih i PC da konektujem na istu.
hvala svima koliko vas ima.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Panta019 Re 06.03.2009. 20:17 #101090

broj poruka: 1583
Bocnes gajtan za mreznu s jedne strane u lan1 ili lan4 rutera a sa druge strane u integrisanu mreznu PC-a i gotov posao.

Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them.

nerad re 06.03.2009. 20:22 #101092

broj poruka: 15

a sta treba da kupim od prikljucnog hardvera. imam mreznu kartu u PC-ju i to je to sto znam.
stvarno sam neupucen po tom pitanju pa ako moze neko detaljnije objasnjenje.
fala vi.
Panta019 Re: re 06.03.2009. 20:33 #101095

Ne treba da kupujes nikakav hardver nego najobicniji gajtan za telefon zeljene duzine sa zabicama mada bih ja to proverio u nekoj kompjuterskoj radnji da li takav gajtan moze da zavrsi posao ili treba specijalan.

Ja koristim isti ruter kao sto imas ali za ADSL preko Telekoma. U pakovanju su bili i kablovi za mreznu karticu koji se malo razlikuje od obicnog kabla za telefon sa zabicama. Jedna moja koleginica sa faksa isto ima taj ruter preko Telekoma a jednom prilikom joj je dosla neka drugarica sa laptopom i povezala se wireless sa ruterom i isla na Fejsbuk a i ova moja koleginica na PC-u je u isto vreme chetovala na Fejsbuk.

::
:: a sta treba da kupim od prikljucnog hardvera. imam mreznu kartu u PC-ju i to je to sto znam
:: stvarno sam neupucen po tom pitanju pa ako moze neko detaljnije objasnjenje
:: fala vi.
mikac962 Re: 06.03.2009. 21:32 #101111

broj poruka: 555

Alo Panto, kakav telefonski kabl??! Za mrezu se koristi mrezni - UTP kabl. On ima osam vodova, mada se kod obicne veze ne koriste svi, i konektori su samim tim veci nego telefonski. Nerade, kupis UTP kabl u nekoj prodavnici racunarske opreme, ali mislim da sada mozes da ih nadjes i u Rodicu ili nekom slicnom supermarketu (svasta se prodaje uz hleb, mleko, luk i krompir). Jedan kraj ubodes u ruter, a drugi u mreznu kartu na racunaru. U principu, ako nosta nisi pre dirao na mrezi, trebalo bi da to proradi iz prve.

Panta019 Re: Re: 06.03.2009. 21:54 #101121

Ma mlatnuo sam za telefonski kabl.

Za moj ruter naravno da koristim UTP kabl.

:: Alo Panto, kakav telefonski kabl??! Za mrezu se koristi mrezni - UTP kabl. On ima osam vodova, mada se kod obicne veze ne koriste svi, i konektori su samim tim veci nego telefonski. Nerade, kupis UTP kabl u nekoj prodavnici racunarske opreme, ali mislim da sada mozes da ih nadjes i u Rodicu ili nekom slicnom supermarketu (svasta se prodaje uz hleb, mleko, luk i krompir). Jedan kraj ubodes u ruter, a drugi u mreznu kartu na racunaru. U principu, ako nosta nisi pre dirao na mrezi, trebalo bi da to proradi iz prve
Mixx wireles bre! 07.03.2009. 10:46 #101232

broj poruka: 2931
vidite valjda da covek hoce da pristupi wireless mrezi, sto znaci da verovatno ne moze kablom da `dohvati` ruter do kompa.
@nerad:
u tom slucaju, treba ti wirewless adapter, PCI verzija moze da se nadje za otprilike 1500 dinara ali u tom slucaju moras da otvaras kuciste i bocnes je u odgovarajuci slot.
postoji i usb varijanta koja je malo skuplja, ali je instalacija jednostavnija, samo ukljucis u usb.
treca i najskuplja varijanta, ako ti je slab signal, kupis AP sa externom antenom...

CrowBgd ... 07.03.2009. 11:05 #101235

broj poruka: 1376

USB Wileres
MACHINE Re: Re: Re: 07.03.2009. 11:10 #101236

broj poruka: 5704
UTP - Unshielded Twisted Pair, opet nista ne znaci, da si rekao Ethernet, LAN bilo bi OK, te zabice su RJ-45. UTP po sebi je samo pridev pridruzen nekom standardu. Toliko o racunarskim mrezama

A N G E L

:: Ma mlatnuo sam za telefonski kabl.
:: Za moj ruter naravno da koristim UTP kabl
:: ___________________________________
:: Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them.
:: ::
:: :: Alo Panto, kakav telefonski kabl??! Za mrezu se koristi mrezni - UTP kabl. On ima osam vodova, mada se kod obicne veze ne koriste svi, i konektori su samim tim veci nego telefonski. Nerade, kupis UTP kabl u nekoj prodavnici racunarske opreme, ali mislim da sada mozes da ih nadjes i u Rodicu ili nekom slicnom supermarketu (svasta se prodaje uz hleb, mleko, luk i krompir). Jedan kraj ubodes u ruter, a drugi u mreznu kartu na racunaru. U principu, ako nosta nisi pre dirao na mrezi, trebalo bi da to proradi iz prve
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs