Imam kuci Linksys WAG200g ruter koji ima u sebi aDSL modem i koristim ga za kucnu mrezu za 3 uredjaja, PC, laptop i Playstation 3. E sad kod PC-a javlja mi se problem u vidu toga da se ponekad(svaki dan bar jednom) prekine veza na ruteru. Objasnjenje mog provajdera je da moj ruter ne odgovara nasim centralama u Vojvodini. Poslali su mi neki Sagem fast modem i net radi malo bolje stvarno,al isto nekad puca veza (u granicama tolerancije). Na laptopu koristim preko wireless-a net i radi manje vise OK. Problem koji me izludjuje mi stvara veza sa Playstationom 3 ! Kada igram neku igru na netu, uglavnom sad igram Killzone 2, desava se da me diskonektuje iz igre i izbacuje mi u igri neke network greske. Signal je jacine izmedju 40 i 60 % , kaze PS 3. Kad odradim test konekcije na PS 3 kaze da moj ruter ne podrzava IP fragmente !? Posto nisam znao sta je tacno to malo sam obrnuo p netu i kazu da se to najvise odnosi na prenos glasa u igrama (sluske i mikrofon). Sada sam doneo ruter u prizemlje i spoji Sony kablom u ruter i iste stvari se desavaju. Probao sam da cackam sa MTU vrednostima, al nista, isto djavo na auto, na 1490, 1492. Ne znam dal postoji neko resenje za moj problem jer ovo jako nervira! A ne daje mi se sigurno o5 100e za novi ruter! Prosto ne verujem da je Linksys takav shit! Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa ce da padne BMW 330Cd !!! :)))
istina je da taj ruter ima problema sa centralama u vojvodini
06.03.2009. 04:59
status: user broj poruka: 4515
ali, kad postoji taj problem ne moze uopste da se konektuje... tako da to nema veze sa tvojim problemom, ono sto ima veze je recimo verzija firmaware-a. Imam verziju 1.01.08 za POTS, radi vrhunski. Fragmentaciju mozes da proveris tako sto ces u cmd-u da otukucas recimo ping https://www.google.com -l 1700 tako ces da posaljes paket veci od 1492 kolika je najveca vrednost na adsl-u. Ako ga pingujes bez problema (treba da bude ping malo veci)vrsii se fragmentacija paketa... Probaj MTU da smanjis na 1432. Pusti DMZ na taj P3 ... cinimi se da zahteva otvoren port... - - - Zovi neobija i pitaj da li im je LNS - Linux?
Gde si nasao tu noviju verziju firmware-a ? Aj posalji mi. Cekaj jel si i ti imao probleme sa gubljenjem veze ? Probao sam ping sa ping https://www.google.com -l 1700 i stalno izbacuje request timed out. Jel si siguran da se ovako kuca komanda, da nije kosa crta, a ne uspravna ? Sta tacno postizem kad smanjim MTU ? I sta je uopste MTU ? Sta je DMZ ? Sta je LNZ ? Neka vrsta Linuxa ili ... ?
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa ce da padne BMW 330Cd !!! :)))
Tu verziju firmware-a imam jel radim sa tim ruterima. DMZ- otvara sve portove prema nekoj ip adresi iz lan(unutrasnje) mreze. To ti treba ako hoces da budes vidljiv spolja(remote,dizes neki server, p2p , host neka igrica....). Sigurnije je da se samo otvori port, ali sigurno ne znas koji port ti treba za P3. MTU - Max transmit unit ... velicina paketa koji se salje. Ako je prevelika velicna paketa u onosu na server na koji se kacis nece da radi recimo neki VPN klijent.... Dobra je komanda, nije uspravna crta nego malo slovo L (forum raspad) probaj da smanjis vrednost pa da vidis jel pinguje? A ovo poslednje zaboravi...
Posalji mi taj firmware na mail. Jel si siguran da radi dobro sa WAG200g ? E ovako, ukljucio sam DMZ, stavio sam IP adresu Sony-a i pingovao onom komandom, i najveca vrednost koju oce da pinguje je 1472, nju sam uneo u MTU u ruter i Sony. Kad odradim test konekcije u Sony-iju i dalje kaze da moj ruter ne podrzava IP fragmentei za uPnP kaze sad u testu da nije dostupno (to je pre prikazivalo da radi). uPnP je valjda unversal plug n play ? ne znam sta to znaci za ruter i uredjaje na njemu. Sta mi jos predlazes da radim ? Pazi ja imam zvuk na sluskama u igrama, al ne znam zasto nekad puca veza na ruteru,a i na igrama, mada danas mi nije pukla u igri, videcu dalje.
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa ce da padne BMW 330Cd !!! :)))
Nemam ja ISDN. Menjao bi ja provajdera, al ako raskinem ugovor sa Neobee-ijem gubim port u posti i posto ih nema sada, ko zna kad bi dobio o5 net, tako da ostajem na Neobee. Jel se isto flashuje ko i oni zvanicni firware-ovi ?
Koji se Wifi adsl ruter po tebi pokazao najbolje na nasim centralama ? Ako nekad budem odlucio da menja da znam sta da gledam. Ovi iz Neobee-ija kazu da je Netgear dobar. Po njima Linksys i US Robotics su najgori za nase centrale.
taj ruter sto imas je najbolji koji kod nas imas da kupis.
07.03.2009. 19:58
status: user broj poruka: 4515
Firmware je oficijalni.... Isti ruter koristim vec duze vreme.... radi perfektno. Imao sam prilike da testiram najbolji netgear .... isti kos kao tp link.
Jesi cuo za MIK kod? To je izmisljeno da bi mogao da se prebacis kod drugog provajdera bez gasenja (gubljenja) porta. Znaci samo se administrativno prebacis kod drugog provajdera. To se kod normalnih provajdera resava u 24h.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647019. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.