Problem je sledeći, na mojoj matičnoj ploči imam 2 integrisane mrežne karte. Na jednoj mi je povezan ruter s kojim imam pristup internetu, a na drugoj bi hteo da povežem bežični ruter kako bi imao kućnu bežičnu mrežu. E sad moje pitanje bi bilo kako to namestiti ako je uopšte izvodljivo. Unapred hvala na svim odgovorima i pozdrav svim forumašima
pa bi ja da mogu ali adsl ruter/modem ima samo 1 lan port a ovaj bežični je t-com-ov ruter Sinus 154 dsl basic 3 modem koji nije za naš standard adsl-a već nemački tako da ja hoću njega samo da rutira bežični kućni internet
Pa možeš, stavi ADSL router u Bridge mod i na T-Com-u stavi PPPoE i tu upiši user i pass od provajdera.
Onda ćeš imati i bežičnu mrežu i internet na istom uređaju, što je i mnogo bolje nego ono što si ti hteo kao prva opcija.
:: pa bi ja da mogu ali adsl ruter/modem ima samo 1 lan port a ovaj bežični je t-com-ov ruter Sinus 154 dsl basic 3 modem koji nije za naš standard adsl-a već nemački tako da ja hoću njega samo da rutira bežični kućni interne :: :: ::
To sto ti hoces da radis je protivprirodna blud. Uz rutera koji ti je povezan na internet stavi utp kabal u wan port od bezicnog rutera, povezi utp kablom jedan od lan portova na tvoj bezicnom ruteru i mreznu karticu na kompu i eto tebi neta, a eti i wirelessa u kuci i svi ste u istoj mrezi.
Sad sam video na netu o kom se wi fi ruteru radi, povlacim ovo ranije. Mozda bi sledece odradilo posao, ali nisam siguran, da na kompu uzmedju dve mrezne kartice napravis Network Bridge, pa da klijenti koji upadnu u wifi mrezu dobijaju od njega parametre. Kad konfigurises wifi ruter iskljuci dhcp na njemu, network bridge u ovom slucaju bi trebao da ti se ponasa kao dhcp server. U prvom slucaju ip range na network bridgeu i u wifi ruteru bi trebao da je isti. Druga mogucnost je ICS- internet conection sharing, da serujes prvu lan vezu na kojoj ti je net, druga lan veza ce automatski dobiti adresu 192.168.0.1 i ponasace se kao dhcp server, iz druge utakni lan kabal u wifi ruter i to mi trebalo da radi, zapamti ip adrese ti na wifi ruteru moraju onda biti na opsegu 192.168.0.... Mozda ce da radi.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.