Mala pomoc imam dve wireless mrezne kartice i jedan ADSL modem koji ima samo jedan mrezni izlaz... e sad,da li postoji neka mogucnost da ja povezem dva kompa da budu u WLAN mrezi i da komp(2) koji nije direktno povezan na net nekako prespojim da bude na net-u....ovde se smaram vec dva dana...svi nesto pisu da to moze,ali nikako mi ne uspeva... uspeo sam do sada da spojim dva racunara da mogu da se prepoznaju i da sheruju dokumenta i sve ostalo. ali ne mogu da spojim i komp(2) na net. probao sam i bridge connection ali mi kaze sledece To create a network brigde you must select at least two LAN ot high speed internet connection that are not been used by internet connection sharing. Probao sam i sa onim `raspalim` windowsovim konekcijama...i ni tu nisam uspeo. vi ste mi poslednja sansa! svaki predlog je i vise nego dobrodosao POmagajte izgoreo sam skroz!
To create a network brigde you must select at least two LAN ot high speed internet connection that are not been used by internet connection sharing. nece i nece... hehehehe ako nista drugo nisam zagoreo :D
ajde polako koliko imas konekcija ? (mislim na racunar preko kojeg hoces da prebacis internet) koliko shvacam imas lan na ploci i dodatni wireless preko lana ti ide internet a na wi fi od istog bi da spojis drugi wi fi-jom DRZI ctrl taster i obelezi lan i wi fi konekciju (u Control panel/Network Connections) pa desni klik pa BRIDGE, lepo kaze treba bar dve konekcije i onda ostaje da podesis klijentski racunar -mozda malo gresim ali to je to otprilike
isto sam pokusavao pre par nedelja i odustao. ako si i dalje uporan prvi korak ti je da uspostavis vezu izmedju dva kompa bez interneta, to ti je preduslov da drugi komp dobije net. Cak i ako su konektovani to ne znaci da izmedju njih radi mreza, proveri da li se medjusobno `vide` i da li mozes da im pristupas, ili ping-uj i tome slicno... Pa onda probaj da share-ujes konekciju.
p.s. nisam trosio vreme jer smatram da adsl wifi ruter kosta manje nego dva moja dana glupiranja sa intelom, atherosom i, naravno, microsoftom!
situacija je sledeca...povezao sam dva kompa...napravio Bridge(HURAY) net radi mi net i radi mi konekcija izmedju kompova... sta sada trebam da unosim u bridge konekciju? Ip ? 255.255.255.0 gateway?
DNS?
,a sta u konekciju na kompu koji se kaci na ovaj?
by the way...sada ne mogu da udjem na podesavanja Wireless kartice ni u Lan kartice
cak sam se istripovao da sam povezao kompove ali mi mozzila na kompu koji se kaci kaze CONNECTION INTERUPTED the document contains no data The network link was interrupted while negotiating connection .Pleace try again... i da ne bude `IceCream` iako me je lepo zamolio...pokusao sam pokusao sam ponovo :D
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.