Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Detaljno objasnjenje.....???
STRANA 1 OD 1
Plamen Detaljno objasnjenje.....??? 26.02.2009. 11:10 T15756

status: user
broj poruka: 2836
Poseduje 2 kompjutera. 1. je povezan wireless karticom na internet. Racunari su povezani LAN karticama i UTP kablom, ali u windowsu nije podesena konekcija. Pokusavao sam, ali uvek nesto ne valja, tj prvo hoce da prebacuje podatke a drugi nece. Na 1. racunaru imam VISTA SP1 Ultimate a na 2. XP SP2. Pitanje: Da li moze neko detaljno da mi napise kako da napravim konekciju, koje IP da stavim, kako da serujem??? Kada ih umrezim, kako da serujem konekciju i da pustim internet na drugi racunar? Molim vas detaljno!!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
xenox Probaj najjednostavnije 26.02.2009. 11:21 #99443

status: user
broj poruka: 1400
na wireless kartici share this connection. mreznu ce ti sam prebaciti na 192.168.0.1 i na njoj skini i firewall (nemoj na wireless da ga skidas). Drugi racunar na mrezu satvi obtain IP address automatically (ili ti DHCP)... Racunar 2 ce dobiti neku 192.168.0.x adresu sa gateway 192.168.0.1 - ako su neke druge onda se javi ponovo.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs