Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Modem
STRANA 1 OD 1
vlajkic Modem 17.03.2006. 13:05 T1558

status: user
broj poruka: 609

Evo o cemu se radi...nov xp sa service pack 2 ali vec par puta se desava da se kablovski modem izgubi...jednostavno uvece iskljucim racunar i ujutru kad ga upalim nema modema u device manageru i izgubi se ikona iz network connections (local area connection) desavalo se to i ranije ja sam mislio da je do xp ali sad kad je nov...znaci nema pravila jednom u 5 ili 10 dana..inace sbb-ov modem scientific atlanta....i da modem se tada pojavi u universal serial bus controllers kao unknown device...i onda moram da brisem drajver kroz add or remove programs pa da restartujem modem i racunar pa ponovo da ubacujem drajvere..zna li neko sta bi moglo da bude i dali je neko imao ovakav program..hvala i poz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
donvule Probaj preko mrezne 17.03.2006. 14:47 #5000

broj poruka: 50
Probaj da se prebacis na koriscenje preko mreznog adaptera. Takoodje ako ti je ploca novijeg datuma (nForce chipset) onda bi bilo pametnije da koristis USB Hub jer umeju da "polude" i da ne prepoznaju USB devices s vremena na vreme.
Nadam se da sam ti bio od pomoci.
Pozdrav

Pisko M ODE M 17.03.2006. 19:48 #5003

broj poruka: 6654
Svojevremeno mi se slično dešavalo prilikom extremnog overkloka.... na nForceu..., od kada sam pojačao napajanje, nisam to primetio. Proveri i IRQ-e, da se ne kolje sa nečim, po principu: ko prvi devojci...
ludi ... 18.03.2006. 16:29 #5042

broj poruka: 568
promeni drajver verovatno ti se kolje sa verzijom XP-a
mom burazeru radi preko usb-a na 98-ici se krekovanoj sve ok
ali najbolje ti je zajebi usb stavi utp ako je nemas na ploci daj 400 din kupi najprostiju mreznu radi sa xp-om bez dodatnih drajvera i nema problema.

Licence to kill

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
kkemsaz Rešenje 22.03.2006. 09:23 #5134

broj poruka: 2
I meni se to dešavalo sa WebStar modemom dok mi je bio priključen na USB. Od kako sam prešao na UTP kabl sve radi glatko i bez problema. Rešenje - ne gubi vreme i zivce, poveži modem preko UTP kabla i rešićeš problem. Pozdrav.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs