MT882 povezivanje dva kompa, evo i doco kako da povezes uspeo sam!!!
STRANA 1 OD 1
gile23
MT882 povezivanje dva kompa, evo i doco kako da povezes uspeo sam!!!
14.02.2009. 22:57
T15450
status: user broj poruka: 9121
Prvo da se zahvalim momcima sa https://www.elitesecurity.org pomogli su mi veoma mnogo, ali i ja sam pre imao slicnu ideju, ali ona ima jednu manu. Ovako prvo povezes MT882 preko USB-a na jedan komp i sharujes je, zatim napravis LAN konekciju izmedju dva kompa i meni radi. Samo jedna mana je sto mora uvek jedan komp da bude ukljucen. Za ovo ti ne treba nikakva dodatna oprema. Nekom takodje sa https://www.elitesecurity.org, je uspelo bez ikakvih pre podesavanja poveze kompove tako sto je iz modema u jedan komp izvukao UTP, a u drugi komp USB, reci kako si ti resio. Ovo sam nesto googlao ako te nesto zeza, nece da ti radi preko USB-a i LAN-a, imaju neka podesavanja da se nameste. Reci mi ti tvoje resenje, kad to uradis!
ostali vuku sa njega to ti je princip stari! Mozes to i sa ruterom da odradis ja sam u firmi imao 5 racunara vezana na 1 mt882 da sam ranije video post da objasnim kako to radi al vidim da si se ti vec snasao.
Znam da je star princip, ali sad se ucim jedan sam od najmladjih na ovom forumu , a jos doca80 bi trebalo da poveze dva kompa, pa da mu predstavim moje resenje, planiram uskoro kupovinu rutera. Hvala svima na pomoci!
MT882 je bese ono kinesko sr*nje sto dele u Telekomu? Ako je to slucaj, onda ti ne treba ruter posto on vec JESTE ruter... Takodje, moguce je povezivanje USB+UTP (samo treba da podesis razlicit gateway na oba kompa posto USB i LAN port imaju razlicite adrese)... Naravno, ako ti nije problem da se otvoris za jedan switch onda je resenje jos lakse... sa lan porta modema jedan kabl do switcha a posle od switcha po jedan kabl do svakog kompa... (svi treba da su straight) Posto, koliko se secam, on ima ukljucen DHCP sve vi trebalo da radi bez ikakvih dodatnih podesavanja... Ovakva konfiguracija se koristi svuda gde ima vise racunara... Drugi je problem to sto je MT882 sr*nje pa ne moze da stabilno drzi konekciju... (kod mene se zadrzao nekih 2-3 sata, posto mi je toliko trebalo da sednem u kola, odem da kupim Linksys i vratim se kuci) :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.