Nasao sam neki wireless u svom stanu koji potice od nekog iz mog komsiluka. Kako ja mogu da nadjem coveka tj kako da mu se javim? Cak sam mu usao i u ruter ali posto ima nekoliko nakacenih ne znam ko je vlasnik i kome da se javim. Imam Vistu na lapu tako da ona varijanta NET SEND-a ne funkcionise.
Nadjes na tom ruteru DHCP ili ARP tabelu, vidis ime kompa. Posto se zakcilo vise likova vidis koji od njih ima najmanju IP adresu( prva iz DHCP poola), taj je verovatno vlasink. Ili probas da ujdes na njegv komp preko mreze iz Win explorera , recimo .... i malo preturas po njegovim stvarima ako je nesto serovao.
da preimenuješ svoj komp u recimo tvoje ime i prezime i kontakt telefon, sedneš i čekaš. Mada s obzirom da on nije postavio ni šifru na svoj ruter sumnjam da će to videti. Hah `Cak sam mu usao i u ruter ali posto ima nekoliko nakacenih ne znam ko je vlasnik` moderno parazitiranje:P
FINDERS KEEPERS!!! Samo me zanima, kako si nasao TUDJU mreznu karticu u SVOM stanu??????? Koliko imas stanara u zgradi? Ali prvo pitanje me mnooooogooooo zanima, MOLIM te za odgovor:)))
life`s a bitch...and then you die.
:: Nasao sam neki wireless u svom stanu koji potice od nekog iz mog komsiluka. Kako ja mogu da nadjem coveka tj kako da mu se javim? Cak sam mu usao i u ruter ali posto ima nekoliko nakacenih ne znam ko je vlasnik i kome da se javim. Imam Vistu na lapu tako da ona varijanta NET SEND-a ne funkcionise.
Nije našao karticu, nego signal koji odašilje w ruter. Ja recimo kod mene hvatam tri različita signala plus moj. Mislim, dakle u opasnosti sam.
:: FINDERS KEEPERS!!! Samo me zanima, kako si nasao TUDJU mreznu karticu u SVOM stanu??????? Koliko imas stanara u zgradi? Ali prvo pitanje me mnooooogooooo zanima, MOLIM te za odgovor:)) :: :: life`s a bitch...and then you die :: :: :: Nasao sam neki wireless u svom stanu koji potice od nekog iz mog komsiluka. Kako ja mogu da nadjem coveka tj kako da mu se javim? Cak sam mu usao i u ruter ali posto ima nekoliko nakacenih ne znam ko je vlasnik i kome da se javim. Imam Vistu na lapu tako da ona varijanta NET SEND-a ne funkcionise.
Re: izvinite za offtopic ali bilo je jace od mene xD
20.01.2009. 01:47
status: user broj poruka: 362
Hahahaha, ULAZEM KVISKA NA SEBE!!!!!!!!
P.S. DODUSE, KAD NEKO NAPISE `U SVOM STANU` NECE BAS SVAKO DA SKAPIRA DA JE NASAO SIGNAL U STANU..A STAN MOZE DA BUDE IZNAJMLJEN...SVASTA MOZE DA SE NADJE...:)))))
life`s a bitch...and then you die.
:: :: 5 bambija za :: :: Samo me zanima, kako si nasao TUDJU mreznu karticu u SVOM stanu???????
Dobro pitanje... Javi mu se razglednicom sa nekog egzoticnog mesta, ili preko zene, recimo pozoves komsinicu na kafu i kazes pozdravi muza... Mozes i preko novina ili tv-a Jos bolje preko mlade cerke, po mogucstvu punoletne :-) Ili preko saveza stanara, opstine ili lokalnog postara... U stavi ako bas zelis da mu se zahvalis za internet, koji nesebicno daje, probaj da mu se logujes na router admin admin :-) i promenis ssid u tvoj br mobitela npr CALL +381662663... i ubacis svoju WPA lozinku :-))) Mislim da je odgovor u preformulaciji pitanja promenom reci Kako u rec ZASTO? pozz EXTRA
A zasto bi se javljao coveku uopste? Koristi net za DZ ili batali pricu. U centru grada ima toliko wireless mreza na koje sa kacim preko iPhone-a bez problema jer nemaju sifru (osnovna mera zastite je da se stavi ta jbna sifra)... Milina.
Nece ljudi da plate na mostu lepo kao sav normalan svet ali zato na cupriji kilometarski redovi. Primera radi, jedan veoma jak ****-***** ima mnogo smesnu sifru i kad se ulogujes u sistem (sedis u autu ispred sa laptopom u krilu) mozes da napravis takav haos da je to tesko opisati... Serem se u ceo njihov IT sektor i na one koji koji su ih tamo zaposlili.
Ako je to neshto loshe, ili greh, shta ja da kazem.. ja hvatam 3 signala sad, u svoje vreme 1 ali samo je 1 otvoren, ruter takodje i ja ga koristim pa ima vishe od godinu dana, ali ne stalno, ono ukljucim rapid premium da mi svuce neshto brze, a na desktopu surfujem, jer je komsha uvek imao duplo brzi net kod mene. Cak sam mu cinio usluge izbacivao sam jer se zakaci po 4-5 ljudi, mislim stvarno ne moze covek na miru ni da surfuje od gamadi :)
Pozdrav svima, Srecko77 je posten, pa bi hteo da prijavi komsiji da je moguca konekcija na njegov ruter, mozda komsija nema flat, pa mu na kraju stigne ogroman racun, stavite se u poziciju komsije koji nije zastitio pristup ruteru...
Ono sto sam i ja uradio je restart rutera, nekoliko puta za par dana, onda je verovatno pozvao nekog i stavio password. Nije losa ni ona fora da mu udjes u share, pa da mu u notepad-u napises poruku...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.