Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
KAKO DODELITI IP ADRESU NA DRUGOM KOMPU
STRANA 1 OD 1
korica KAKO DODELITI IP ADRESU NA DRUGOM KOMPU 29.12.2008. 10:05 T14103

status: user
broj poruka: 152
Ljudi potrebna mi je pomoc!Imam kuci 2 kompa na jednom imam internet preko PTT adsl i imam modem SAGEM F@ST 1201.E sad krece zezanje interesuje me kako mogu da podelim net na dva kompa taj modem ima dva izlaza jedan je USB, a drugi LAN sa kojim sam spojio moj komp, na drugi LAN ulaz mi je spojen sa drugim kompom posto moj komp ima dve mrezne!
Sad me interesuje posto bih hteo da igram igre preko neta na oba kompljutera, znam da treba da dodelim na oba kompa IP adrese sad me interesuje kako se to radi?Naravno da podelim net ravnopravno PAKET MI JE 2000/189 posto su ga pre neki dan povecali?
Da li uopste postoji fora da se naprave dve adrese preko ovog modema ili ne?

UNAPRED MNOGO HVALA!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Frantic84 Uradi ovako 29.12.2008. 12:28 #86042

broj poruka: 587
Prebaci modem na USB (ili prvo probaj da stoji na LAN pa ako neće,onda prebaci) a pomoću drugog LAN porta poveži jedan i drugi komp (možeš da koristiš i `običan` LAN kabl,ne mora da bude cross over).Na kompu preko koga ti je povezan modem iz kontrol panela napravi mrežu pomoću network setup wizard-a i stavi da se taj komp povezuje direktno na internet,a da se drugi povezuju preko njega,odnostno da kroz njega deliš internet konekciju,a na drugom kompu,koji je povezan samo na LAN pomoću ista zajebancije network setup-a,stavi da se komp povezuje preko gatewaya,odnosno preko nečeg na internet (to nešto je ili ruter ili drugi komp) ...Tako bi trebalo da radi...
Open source software rules!!!

MaliBaneBG Mislim da ne mozes... 29.12.2008. 12:51 #86043

broj poruka: 487
...jedan komp u USB a drugi u LAN...Cini mi se ipak da je to modem, da nije ruter...
Qpi neki jeftiniji TP-linkom ruter i povezi ih, nije to uopste tesko a ni sqpo i to je to. Modem u ruter, oba kompa u ruter, dodelis im IP adrese, stavis staticke, isti gateway (to je IP modema) isti subnet mask i DNS server zovnes Telekom i oni ti daju i ti to ubacis na oba kompa i na ruter i eto. Imas LAN i imas net na oba...
PoZ

==========
BLEJA:)))

Frantic84 Malopre... 29.12.2008. 13:06 #86044

broj poruka: 587
...sam zaboravio da napomenem da modemi ne mogu da rade sa oba porta od jednom (USB i LAN)!!! Može da radi ili jedan ili drugi...
Open source software rules!!!

KaiserSoze To je ruter a ne modem sa jednim lan izlazom !!! 29.12.2008. 14:32 #86054

broj poruka: 568

Ubaci cd sa njegovim software-om i ne uključuj ruter nigde, niti u jedan komp.
Prilikom instalacije, komp na kome se instalacija obavlja zatražiće ti da mu uključiš usb kabel.
Nakon instalacije drajvera, restartovanja rutera, sve će raditi besprekorno na tom kompu.
Ostaje ti da još nakon provere rada rutera, priključiš lan kabel u drugi komp, switch ili šta god već hoćeš.
Meni je tako radio jedan server na usb a mreža računara preko tog jedinog lana.

Pozz.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict Moze da radi. To je adsl ruter ... hibrid bas kao i oni kinezi sto daje telekom. 29.12.2008. 14:44 #86055

broj poruka: 4515
Moze da se namesti uz pomoc software-a sa ins. diska, ali to nije najsrecnije resenje. Najbolje bi bilo da kupis neki switch, recimo tp link ~ 3evra i samo boc boc.

- - - -

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs