Imam jedno pitanje koje je mlađima možda smešno, ali za čoveka u godinama predstavlja problem. Naime, do sada sam, na mreži, imao ADSL internet konekciju a sada bi trebalo tu konekciju odjaviti i uspostaviti bežičnu vezu sa internetom.
Ono što mene brine, između ostalog, jeste da li mogu nešto da pokvarim, obzirom da prvi put sam petljam oko mreže? Još me zanima šta bi sve trebalo tu da se uradi? Pretpostavljam da treba da se uninstaliraju svi programi vezani za ADSL i da se instalira sve vezano za bežičnu vezu (drajveri i ostalo).
Ako je neko voljan da pomogne, bio bih vam jako zahvalan.
markopvict, zahvaljujem na vremenu odvojenom za odgovor, ali kad neko pokušava da radi na radnom mestu administratora, malo je teže reći da nešto ne umete da uradite. Naročito danas kad je posao jako teško naći u mojim godinama. Ali hvala.
tu u principu nema nikakvih instalacija,napravi se konekcija (odredjena) zavisi do provajdera a cak ni to ne mora da se radi,opet kazem zavisi od provajdera... antena ka baznoj stanici prikacis se i to je to...
realno tu neces imati sta da diras... jedino ako budes trebao da podesis koj je gateway, ako se nesto bude menjalo, znaci koji je racunar/uredjaj koji dobija ip. to zavisi od toga kako ti je organizovana mreza.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647019. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.