Deljenje kablovskog neta 512 KBps na cetvoricu ??? MOZE LI OVAKO ???
STRANA 1 OD 1
ludi
Deljenje kablovskog neta 512 KBps na cetvoricu ??? MOZE LI OVAKO ???
01.02.2006. 11:17
T1373
status: user broj poruka: 568
Ideja je sledeca da jedan uzme kod sebe modem sa 512 KBps i da svicerom izdelimo to na jos nas troicu. Koliko je meni poznato trebalo bi iz kablovskog modema uci u svic 1/4 i iz svica po jedan kabl za svakog, tu me zanima da li svic zavrsava pos`o ili ce nam mozda trebati ruter 1/4 izbog ip adrese ili tako neceg u vezi samog servera u firmi koja nam daje net. I zanima me koliko je ogranicenje duzine kabla posto bi za jednog trebalo 50-ak metara.
Sa routerom ces proci boje jer nece morati stalno da bude ukljucen jedan komp. Uz malo vestine mozda i izvedes da sve povezes sa tako malim switch-om. Ako uzmes modem naravno da je moguce s tim da ce kompjuter na kome je povezan modem moradti stanlo da bude online. Duzina kabla je ogranicena na 100metara, samo nemoj bas da teras do kraja :). NAT! Ako kupite router morace te da natujete (tehnika da isti ip koristi vise korisnika) a ako kupite modem onad ce te iz windowsa sherovati konekciju(isto nat drugo ime). To nije tako tesko ali ne dozvoljavaju svi provajderi na home nalozima nat.
a zar nije bilo lakse da kupite ruter sa 8 portova pa da nemate svic ??? ili bas mora i svic obavezno ??? ili je to zato sto su se neki prikljucivali naknadno ili mozda zbog cene ???
i jos nesto. reko mi ortak da nam ne treba ruter ukoliko nam provajder moze dodeliti "n" (2 ili 3) IP adresa te se mozemo nas "n" kaciti sa svicom, i da nam ruter treba jedino ako ide nas vise od "n" ili ako provajder daje samo jednu IP ??? jer to tacno sto mi reko ???
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.