Uzecu tp link-ov wireless ruter 340g i treba mi wireless karta za drugi desktop racunar ... Da li je bolje uzeti obicnu pci tp-linkovu najjeftiniju ili ima neka isto tp link ali usb TL-WN321G. Ova sto se samo turi u usb mi deluje kao mnogo elegantnije i prakticnije resenje jer mogu da je prebacim i na stari laptop... Ali najvaznije mi je da li ce da radi posao??? Dzaba elegancija kad ne radi posao.
Razlika je u uglavnom u anteni. PCI ima nesto jacu i mogucnost povezivanja externe sto povecava domet. USB je dovoljna za male razdaljine. Brzina je ista ako su i standardi isti (802.11 b/g)
Pametno zboris, nisam ni razmisljao u tom pravcu. Ako je samo za kucu u malom dometu onda moze i USB. Boki, ti ne ides na net preko wirelessa da ti treba interna PCI koja se vezuje na sopstevnu mini antenicu ili preko one spolja (stap ili elipsa...)...osim ako ne bues jednoga dana hteo...za vezu izmedju amsina namesto LAN kablova ovo je pametno resenje. E, sada koliko je to zaista tako ne znam...zidovi, refleksija RF talasa, daljina...verovatno pise u uputstvu ili na netu koji je doseg ili pak prodavci znaju...
A N G E L
:: :: :: :: Razlika je u uglavnom u anteni. PCI ima nesto jacu i mogucnost povezivanja externe sto povecava domet. USB je dovoljna za male razdaljine. Brzina je ista ako su i standardi isti (802.11 b/g)
Ako smem da vas demantujem,kod mene USB adapter dobacuje i na malo vece daljine i prolazi kroz zidove i plafone. A o prakticnost da i ne pricam.Ja kada gledam istu cenovnu klasu uvek bi pre uzeo USB adapter.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647019. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.