Ovako-prica kaze sledece: Imam ADSL, Lelekomov, modem je Huawei MT882. Sada, zelim da umrezim svoj komp sa caletovim tako da obojica imamo net, znaci, deli se protok ako oboje koristimo, a ako se kod jednog koristi a kod drugog ne onda sav protok kod prvog...Koju mreznu kartu da mu qpim i koji ruter i kako sve to da odradim? Uzeo bih neki wirelless najradije i bacio sam pogled na ovaj-TP-LINK TL-WR340G 10/100 posto mi taman upada u cenovni rang...Sada, jel bi to moglo da dobaci do njega, u pitanju je sta ja znam, mozda 6-7 metara i nekoliko zidova...jel bi mogli da razmenjujemo fajlove i tako to? Koja podesavanja treba da stavim...? Hvala unapred:D!!!
E sada, drugo pitanje koje nije vezano za temu ali moram da pitam... Konfa je: Asus P5K Core 2 Duo E8400 Asus EN9600 GT 512 Geil 2x1GB Black Dragon 1066 MHz Napajanje je Frontier 500W CD je LG H58N ja mislim
Ponekad, kada ubacim CD, komp se restartuje, pa onda mozda dva puta tek kada pokaze ASUS sliq pa onda radi normalno...desava mi se (ali uzasno retko da se i sam tako ponekad restartuje ali u 95% slucajeva je morao tada da ucita CD). Sada pitanje-sta mu je koji moj? Ja sumnjam na napajanje...predlozi?
Zakači u taj šit od LG-a napajanje iz druge grane tog šit-a od napajanja. Ako to ne pomogne, izbaci oba iz kućišta !!! Ali najozbiljnije. Ovako sarkastično kad govorim, znači da sa mrtav ozbiljan. Ubiće ti to napajanje mašinu. Frontieru je puno i i da napaja S3 Virge i PII-350 (al sa 100 MHz magistralom), pa kad otvoriš 2 notepad-a, spuca đerdapski blok 2.
Što se mreže tiče, MT882 u WR-340G, iz njega nekim LAN-om u jedan komp a drugi WAN-om. Radiće sa bilo kojom Wireless karticom sa Intel čipom 100%. Podesite filtriranje po MAC adresama i lovely jubbly. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Sto se tice Rutera ja ti ne bih preporucio Tp-Link inace ga jos zovu i ` Resho` (dobar za kuvanje kafe) greje se pa se onda zaglupi(zablokira ti net nekad na sekund nekad vise sto iritira).Pre bih ti preporucio neki Linksys,Netgear,D-Link.To su pouzdaniji ruteri dobrog i konstantnog dometa.A ako nemas dovoljno para za nov onda pogledaj ovde na oglasima se nude povoljno i polovni.Ja bih pre kupio polovnog Mercedesa nego novog Yuga.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.