Kao sto pise u naslovu KAKO? Bilo bi sve jednostavno Da su bar malo slicni ... ali nisu. Laptop je P2 na 366Mhz i na njemu Win98 SE dok je na desktopu WinXP-sp1 Treba mi samo radi prebacivanja nekih podataka, ne za net , deljenje i tako to. Svaka pomoc je dobrodosla
Najbolje ako stari lap-top ima usb, onda preko njega, ali, može i preko paralel porta... da ne pominjem posebne mrežne kartice koje je možda nemoguće ugraditi u tvoj računar, a možda i jeste. Jesi li proverio da nema mrežni priključak, to bi znatno pojednostavilo stvari... podešavanje je u principu isto bez obzira na upotrebljeni kabl ili port, samo su različite brzine (sporine, u stvari). Googlaj, usb pc-to-pc connection (pretraži i oglase ili obijaj pragove domaćih prodavaca, prodaju se specijalizovani usb kablovi sve sa softverom, koji ipak nije neophodan ako znaš da podesiš osnovne mrežne postavke). Starost računara i operativnog sistema neće biti poseban problem (osim brzinski).
Nisam bas vican umrezavanju... Laptop je: Top Note 366 Intel Celeron 366Mhz koji ima po jedan USB prikljucak, serijski i paralelni port Imam jedan kabal koji sam dobio uz Hdd RACK USB koji bih mogao da iskoristim ali me zanima Koji sistem prvo da podignem pa kad ih tako preko kabla povezem STA DALJE ?
Ili, ja jednostavno nisam dovoljno pametan da to spakujem ovde, ali, ako nisi vičan u bilo čemu, pa tako i u ovome, plati. Kupi usb kabl pc-to-pc, namenski za te stvari, uz koji ide i softwer koji uz pomoć čarobnjaka podešava oba windows-a, odnosno, sve radiš iz pratećeg softwer-a. U suprotnom, pogotovo ako znaš engleski, pokreni čarobnjaka za umrežavanje na računaru. Nebitno je koji se prvi upali, ali je bitno da budu upaljeni prilikom povezivanja (al` sam pametan). U čarobnjaku treba navesti da se radi o USB portu, računari moraju imati svoja imena, definišu im se adrese, u windows-ima se određuju folderi koji se dele (tzv. shared folders) pored onih koje je sam windows zamislio... svaka od ovih stvarčica zahteva bar ovoliko teksta, ali nadam se da sam te bar zagrejao. Što reče jedan savetodavac od kojeg sam ja učio: kad se sve podesi, baš je glupavo jednostavno.
Ono što je nabrzaka bitno da se uoči: ne povezuj računare običnim A/A kablom jer (pošto napon napajanja usb uređaja time biva međusobno ukršten), može doći do oštećenja napajanja na jednom od računara (pogodi kojem). Vidi i ovo:
Malo je falilo da juros prikacim kabal (onaj spomenuti) ali srecom da nisam Hvala za linkove Odlicna stvar. Sada je samo problem gde ih naci. Neke sam zvao telefonom, ali pola njih ne razume sta ja trazim, nastavicu pa kako bude. samo da ne prevazilazi neku prihvatljivu cenu.
Probaj LOGO u Bulevaru kralja Aleksandra 261. Oni su se bas specijalizovali za takvu dodatnu opremu i rpu drugih bespotrebnih gluposti. Nadji telefon na net-u.
Posto vec imas USB HDD RACK , za prebacivanje podataka ti vise nista i ne treba.USB imas na Laptopu pa...Jedino ce biti sporije prebacivanje preko usb1 ali i to je podnosljivo.No ako si resio da se bacis na umrezavanje onda...Poz.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.